Antena Meniu Search
x

Turişti aflaţi la plimbare cu barca, daţi dispăruţi de două zile după ce au fost duşi de curenţi. Cei şase au fost găsiţi în viaţă, în largul insulei Sumatra

Doi indonezieni şi patru turişti australieni, daţi dispăruţi duminică în largul insulei indoneziene Sumatra, au fost regăsiţi în viaţă, a anunţat marţi un responsabil într-un comunicat, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 11:56

Cei şase au fost găsiţi în viaţă, în largul insulei Sumatra
Cei şase au fost găsiţi în viaţă, în largul insulei Sumatra - Profimedia

Aceste persoane se aflau la bordul unei ambarcaţiuni care transporta în total şapte persoane şi care a plecat din Nias. Pe fundalul vremii nefavorabile care s-a abătut asupra zonei, nu au mai ajuns la destinaţie, insula privată Pinang, şi au fost daţi dispăruţi, relatează Agerpres.

Au fost salvaţi după două zile

O a doua ambarcaţiune, cu acelaşi traseu, transportând opt australieni şi doi indonezieni la bord, a reuşit să se adăpostească pe o insulă învecinată şi apoi să ajungă în Pinang duminică seară.

Cea de-a şaptea persoană aflată la bord, un indonezian, nu a putut fi localizat, iar cercetările continuă în apropierea insulelor Tuangku şi Palawak, a precizat Octavianto, şeful agenţiei locale de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Pe acelaşi subiect

Victimele salvate ''au fost evacuate către staţiunea balneară Pinang'', unde urmează să fie evaluate medical, a declarat Octavianto, care, asemenea a numeroşi indonezieni, poartă un singur nume.

Accidentele maritime sunt frecvente în acest arhipelag din Asia de Sud-Est, alcătuit din circa 17.000 de insule, unde rezidenţii depind pentru transport de cursele de feribot şi de mici ambarcaţiuni, în ciuda normelor de securitate insuficiente.

În 2018, peste 150 de persoane s-au înecat când un feribot s-a scufundat într-unul din lacurile cu cea mai mare adâncime din lume, în Sumatra. În mai 2022, un feribot care transportă peste 800 de persoane a eşuat în ape de mică adâncime în largul provinciei Nusa Tenggara de Est, unde a rămas blocat timp de două zile. Nu au existat răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Turişti aflaţi la plimbare cu barca, daţi dispăruţi de două zile după ce au fost duşi de curenţi. Cei şase au fost găsiţi în viaţă, în largul insulei Sumatra