Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Băiatul plângea și își striga mama". Micuța Sofia, de doar 23 de zile, frățiorul mai mare și părinții lor au fost uciși de un obuz rusesc, în Herson

Război în Ucraina. Duminică, șapte oameni au murit nevinovați, după ce rușii au dezlănţuit noi atacuri în regiunea Herson din sudul Ucrainei. O familie cu doi copii și pensionarul care a încercat să-i adăpostească au fost uciși de un obuz în localitatea Șîroka Balka, iar doi bărbați și-au pierdut viața în satul vecin Stanislav. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.08.2023, 11:44

În dimineața zilei de duminică, 13 august, armata rusă a început să bombardeze Șîroka Balka, un sat din regiunea Herson. Lesya, în vârstă de 39 de ani, și soțul ei Dmytro, de 32 de ani, și-au luat cei doi copii - micuța Sofia, de doar 23 de zile, și fiul Artem, de 11 ani - și au fugit să se adăpstească la un vecin pensionar, Iuri Valentinovici.

"Bătrânul avea un adăpost în subsolul casei. Când regiunea a fost ocupată de ruși, se ascundeau acolo. Așa că, acum, s-au repezit în acel loc, aveau chiar și o poartă în gard ca să poată ajunge mai repede, în caz de nevoie. Din nefericire, n-au mai avut timp să se adăpostească. Pe bătrânul Iuri l-au găsit mort în curte, între hambar și casă, chiar unde a căzut obuzul de artilerie, iar pe Artem l-au scos în viață de sub dărâmături. Băiatul fusese rănit grav de schije și încerca să se ridice. Pângea și își striga mama. A fost transportat la spital, medicii au făcut tot ce au putut, însă Artem s-a stins la amiază", mărturisește sfâșiată de durere Inna, mătușa copilului.

Lesya, soțul ei Dmytro și micuța lor Sofia nu au avut nicio șansă. Toți trei au murit pe loc, din cauza rănilor grave suferite la cap. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Artem urma să împlinească 12 ani în septembrie, iar surioara lui Sofia se născuse cu nici o lună în urmă și avea doar 23 de zile de viață. 

Replica lui Volodimir Zelenski, după atacurile din Herson

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, în discursul său de duminică, despre bombardamentele ruşilor în regiunea Herson.

Discursul lui Zelenski:

“Astăzi, invadatorii ruşi au atacat cu brutalitate regiunea Herson. Sunt morţi şi răniţi. La ora 4 dimineaţa, satul Veletenske a fost bombardat. O casă a luat foc. Un bărbat a fost rănit: are arsuri grave, se află acum într-o unitate de terapie intensivă. Ora 9 dimineaţa - ocupanţii au atacat satul Shyroka Balka. Au folosit artileria. Cinci persoane au fost ucise. Printre ele se afla şi o fetiţă de 22 de zile. Fratele ei, care avea doar 12 ani, a fost dus la spital. Din păcate, nu l-au putut salva. A murit din cauza rănilor grave. Mama copiilor - se numea Olesia, avea doar 39 de ani - a murit. Condoleanţele mele! Cam în acelaşi timp, satul Stanislav a fost bombardat. Două persoane au fost rănite, două au fost ucise. Bărbaţii aveau 71 de ani şi 57 de ani.

În total, de la începutul acestei zile şi până la ora 18:00, au fost deja 17 relatări de bombardamente numai din regiunea Herson. Alte regiuni includ Mikolaiv, Zaporizhzhia, Donbas, Harkiv, zonele de frontieră cu Rusia din nord-est. Peste tot luptătorii noştri ripostează împotriva terorii ocupanţilor. Nu există o singură zi în care răul rusesc să nu primească riposta noastră absolut corectă. Fiecare ocupant distrus, fiecare echipament rusesc ars, foc în locul sediilor şi depozitelor lor, fumul foarte elocvent de pe podul Kerci şi multe altele - toate acestea dovedesc că nu vom lăsa niciuna dintre crimele Rusiei fără răspuns. Şi fiecare dintre războinicii noştri care oferă Ucrainei rezultate pe linia frontului - de-a lungul întregii linii de front de la Harkov la Herson - fiecare dintre războinicii noştri are posibilitatea de a face dreptate Ucrainei. Toţi cei care îi ajută pe războinicii noştri. Acum există doar două linii personale de comportament: fie lupţi pentru Ucraina, fie ajuţi la luptă şi salvezi vieţi.

Astăzi, există multe lucruri pentru care trebuie să mulţumim Brigăzii 95 de asalt aeropurtat: rezistenţa şi rezultatele lor în luptele din sectorul Kupyansk. Bravo, războinici! Putere. Batalionul 1 al brigăzii mecanizate separate 67, de asemenea în sectorul Kupyansk, a acţionat eroic şi cu curaj. Vă mulţumim! Paraşutiştii glorioasei noastre "Şaptezeci şi nouă" din sectorul Maryinka - mulţumesc, războinici! Direcţia Melitopol şi Berdyansk - mulţumesc fiecărui războinic care oferă Ucrainei rezultatele necesare! Direcţia Bahmut - bravo, băieţi! De fiecare dată când avem ceva pentru care să le mulţumim războinicilor noştri, Ucraina se apropie mai mult de dreptate, se apropie mai mult de victorie. Iar criminalii ruşi de pe pământul nostru se apropie mai mult de distrugere. Doar aşa putem crea condiţiile pentru ca întreaga Ucraină să devină din nou liberă şi sigură. Teroriştii ruşi trebuie să simtă un singur lucru: vor fi distruşi. Şi încă un lucru. În spatele fiecărei relatări despre bombardamente şi răniri ale oamenilor noştri există poveşti de eroism ale medicilor şi asistentelor noastre care lucrează în zonele de front. Le sunt recunoscător tuturor celor care lucrează în domeniul sanitar şi care, în ciuda tuturor lucrurilor, salvează vieţi! Astăzi, aş dori să le recunosc meritele celor care s-au dovedit a fi cei mai buni în ajutorarea oamenilor noştri din regiunea Herson. Doctori: Vasyl Chystiakov, Natalia Kyniv, Artur Rakhimov, Ivan Ososkalo. Aceasta este o echipă de la Spitalul Clinic Regional din Herson. Asistente medicale: Iryna Tytarenko, Olena Bondar, Larysa Shmyhol. Medicii din echipele de ambulanţă care au ajutat răniţii din satele Stanislav, Komyshany şi Shyroka Balka: Natalia Pupenko, Ilona Shylo, Victoria Hanzha, Maryna Shramkova, Svitlana Stoliarova. Ambulanţa din Kherson: medicul de medicină de urgenţă Pavlo Dziuba şi felcerul Vitalii Biriukov, ambii trimişi în regiunea Herson din Sumy pentru întăriri. Felcerii: Natalia Adriyanova şi Vitalii Rudakov. Spitalul orăşenesc din Herson: chirurgii Serhiy Bondaruk, Serhiy Tonkontsov şi Viktor Yakovenko. Vă mulţumesc fiecăruia dintre voi şi tuturor colegilor dumneavoastră, pentru fiecare viaţă salvată! Poporul ucrainean este extrem de brav şi curajos. Ştim că libertatea este nepreţuită şi ştim cum să o apărăm. Ştim cum să protejăm viaţa. Şi trebuie să ne amintim că fiecare zi trebuie să aducă rezultate în apărarea Ucrainei. Nici măcar o singură zi nu trebuie irosită! Pe front, în zonele din apropierea frontului, peste tot în spate şi, foarte important, de către fiecare misiune diplomatică a Ucrainei. Arme pentru războinicii noştri, sprijin pentru statul nostru şi responsabilitate juridică pentru teroriştii ruşi. Ucraina va învinge cu siguranţă! Dar acesta va fi rezultatul nostru comun. Al tuturor celor care luptă şi muncesc pentru Ucraina".

Ucrainenii au recucerit vestul regiunii Herson anul trecut

Armata ucraineană a recucerit partea de vest a regiunii Herson în noiembrie anul trecut. De atunci, rușii au bombardat în mod regulat zona de peste râul Dnipro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » "Băiatul plângea și își striga mama". Micuța Sofia, de doar 23 de zile, frățiorul mai mare și părinții lor au fost uciși de un obuz rusesc, în Herson