Antena Meniu Search
x

Video Cine este alpinistul care şi-a propus să fie primul bărbat român care urcă pe cei mai înalţi şapte vulcani ai lumii

La începutul anului viitor, vom fi cu ochii pe un tânăr din Valea Jiului. Adrian Ahriţculesei şi-a propus să fie primul bărbat alpinist din România care urcă pe cei mai înalţi şapte vulcani ai lumii. Ca să îşi împlinească visul, mai are de trecut doar o singură provocare, o expediţie costisitoare către Vârful Sidley din Antartica, la temperaturi negative crunte, motiv pentru care va purta un costum special. Alpinistul poate deveni al 25-lea om care reuşeşte să bifeze circuitul "Seven Vulcanoes".  

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 10:39

Vezi și

Alpinistul Adrian Ahriţculesei are 38 de ani, iar 2019, a decis să abordeze circuitul celor şapte cei mai înalţi vulcani ai lumii. De atunci, a reuşit să treacă cu bine peste şase provocări. Nu a fost simplu în nici o expediţie, dar cea din Antarctica este atât de dură încât doar 24 de oameni din lume au reuşit până acum să o ducă la bun sfârşit. 

Adrian Ahriţculesei, alpinist: În Antarctica, în ianuarie, cand voi pleca eu, e vara, dar temperaturile pot fi cuprinse între minus 20 si 40 de grade. Sper să nu bată vântul aşa tare, pentru că la o temperatură de minus 20 de grade, dacă bate vântul, temperatura resimţită e mult mai mare. 

Managerul său spune că, pentru un iubitor al muntelui, aceste provocări sunt fireşti şi nici un obstacol nu este prea mare.  

Ştefan Adrian Jurca, manager expediţie: E totul, nu se poate explica in cuvinte de ce, pur şi simplu simţi că trebuie să te duci şi te duci.

Pe acelaşi subiect

Expediţia din Antarctica nu este doar o provocare fizică extrem de dură, ci şi una financiară. Este cea mai scumpă, din toate cele 7, cu costuri care se ridică la 70 de mii de dolari.

Adrian Ahriţculesei, alpinist: O să fie două zboruri private. Întâlnirea are loc undeva în Chile, într-un oraş care se numeşte Puct Arenas, iar de acolo se va zbura într-o bază de cercetare în Antartica. Acolo se va sta o săptămână să se acomedeze organismul cu temperaturile. 

Alpinistul poate deveni al 25-lea om care reuşeşte să bifeze circuitul "Seven Vulcanoes"

Povara financiară este motivul pentru care zeci de persoane din zona Văii Jiului s-au mobilizat să îl ajute, iar un eveniment de susţinere a avut loc la Petroşani. 

Costel Avram, administrator public: Şase vârguri au fost cucerite, urmează ca în ianuarie să cucerească al 7-lea vârf şi atunci va fi primul român bărbat care va cuceri toţi cei 7 munţi.

Ovidiu Bodean, șef Serviciul Judeţean Salvamont: De când suntem copii vrem să cucerim, sp ne căţărăm şi să urcăm mai sus.

Domnica Ahriţculesei, mama alpinistului: Pe măsură ce a crescut, împreună cu tatăl lui au început să faca drumeţi şi, desigur, nu ai cum să fii indiferent la frumuseţea munţilor noştri. De aceea, aceasta plăcere de a urca pe munte s-a perpetuat si s-a ajuns unde s-a ajuns. 

Plecarea către Antarctica este programată pentru începutul anului viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cine este alpinistul care şi-a propus să fie primul bărbat român care urcă pe cei mai înalţi şapte vulcani ai lumii