Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 14 ani şi-a dat viaţa pentru a-şi salva un prieten de la înec, în Anglia: „Odihneşte-te în pace, mic erou”

Tragedie cumplită pentru o întreagă comunitate: un băieţel şi-a dat viaţa în mod eroic pentru a-şi salva prietenul de la moarte. Copilul care nu ştia să înoate foarte bine, dar s-a aruncat în apele unui canal din Derbyshire, după ce au convenit să meargă la scăldat.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.08.2021, 13:02

Canal
Un băieţel de 14 ani şi-a dat viaţa pentru a-şi salva un prieten de la înec, în Anglia - Profimedia

Un şcolar şi-a pierdut viaţa în încercarea de a-şi salva prietenul de la înec, după ce plecaseră împreună cu un alt prieten al scăldat, într-un canal din Derbyshire. Nimeni nu se gândea că va fi ultima zi în care aveau să se distreze împreună.

Polițiștii şi echipajul de ambulanță au spus că au fost chemați în jurul orei 16.40, miercuri, după un apel care anunţa că un băieţel se zbate să înoate într-un canal de lângă Mill Green, în Staveley, Derbyshire. Scos din apă într-o stare extrem de gravă de echipa de salvare, Logan Folger, a fost transportat la spital de urgenţă, însă în ciuda eforturilor depuse de medici, sâmbătă a fost declarat mort.

Şcolarul ar fi sărit în apă în încercarea de a-şi salva prietenul de la înec, dar în final el a fost cel care şi-a încheiat socotelile cu viaţa în mod dramatic.

„Circumstanţele iniţiale raportate de poliţie indică faptul că, în data de 18 august, Logan înota cu doi prieteni în canalul de la Staveley. Unul dintre prietenii săi a început să aibă dificultăţi, iar Logan şi celălalt prieten s-au dus să-l ajute, însă şcolarul a fost la rândul său tras de curenţii puternici”, a declrat legistul Peter Nieto.

Pe acelaşi subiect

O întreagă comunitate plânge moartea băiatului

Potrivit The Sun, zeci de oameni care l-au cunoscut pe micul erou i-au adus un omagiu, reţelele de socializare umplându-se de mesaje de adio.

„Odihneşte-te în pace, mic erou. De când erai mic ai avut întotdeauna o inimă de aur. Nu pot să cred ce aud şi că trebuie să scriu asta”, a scris Briteney Poole.

„Viaţa este atât de oribilă, întotdeauna alege greşit. Drum lin, Logan. Fie ca îngerii să te conducă acasă", a scris o altă cunoştinţă a acestuia.

„Este devastator să raportezi încă un deces prin înec în această vară. Aş dori să transmit gândurile şi simpatia celor de la Derbyshire Fire & Rescue Service faţă de familia, prietenii, rudele victimei în aceste momente sfâşietoare. Este încă un memento despre cât de periculoasă este zona din cauza curenţilor ascunşi”, a adăugat managerul DFRS, Lee Williams.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Un băieţel de 14 ani şi-a dat viaţa pentru a-şi salva un prieten de la înec, în Anglia: „Odihneşte-te în pace, mic erou”