Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 9 ani a murit după o operaţie "cu riscuri minime". Medicii i-au dat 99% şanse de supravieţuire copilului din SUA

Viaţa s-a sfârşit brusc pentru un băieţel de doar 9 ani, care şi-a dat ultima suflare la scurt timp după ce a fost transferat de pe masa de operaţie. Copilul fusese supus unei intervenţii chirurgicale "cu riscuri minime", de doar 1%, după cum le-ar fi spus medicii părinţilor îngrijoraţi. Cei doi s-au agăţat cu speranţă de acest procent aparent nesemnificativ care i-a aruncat, însă, într-un hău al durerii. 

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 22:36

Copilul a murit, lăsându-i pe părinţi cu inimile zdrobite
Copilul a murit, lăsându-i pe părinţi cu inimile zdrobite - Mirror

Nimic nu-i putea pregăti pe părinţii micului Noah pentru tragedia care s-a abătut asupra lor, în sunetul aparatelor ce anunţau moartea băiatului de doar 9 ani. Copilul a închis ochii pentru eternitate în spitalul din Ormond, în urma unei operaţii care nu ar fi presupus riscuri majore. Medicii i-ar fi asigurat pe părinţii copilului că există şanse de doar 1% ca scenariul cel mai negru să se adeverească. Însă şansa a jucat în defavoarea copilului. 

Băieţelul a murit după operaţia cu "99% şanse de reuşită"

Noah Dixey a petrecut o mare parte din copilăria curmată prematur pe holurile spitalelor. Fusese diagnosticat după naştere cu sindromul Alagille, o boală genetică rară, şi avea nevoie de 15 tipuri de medicamente. Operaţia de 14 ore care în cele din urmă l-a ucis i-ar fi asigurat un viitor aproape normal, relatează Mirror. De altfel, de-a lungul scurtei sale vieţi a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale, iar o eroare din timpul uneia dintre acestea i-a afectat grav rinichii. Însă complicaţiile la inimă şi ficat i-au fost fatale în timpul transplantului.

Acum, părinţii lui Noah cer dreptate în instranţă, întrucât medicii i-ar fi indus în eroare cu privire la cât de gravă era, de fapt, starea copilului. Chirurgul Colin Forman a explicat că, din cauza stentului care îi provocase pacientului o ruptură arterială, operaţia de succes în cazul altor 20 de persoane a dat, de data aceasta, greş. "Fiecare caz e complex, dar diferă fundamental", adaugă el.

Cu inima zdrobită, părinţii îşi amintesc de fiul pierdut pe veci

Gemma şi Scott, mama şi tatăl băiatului mort, spun că micuţul era "uimitor, un copil curajos. Nu lăsa ca boala să-i stea în cale. Mergea la o şcoală publică şi iubea să stea acasă, să se joace pe tabletă şi să se uite pe YouTube. Are un frate, Fin, şi o soră, Maisie, iar cel mai bun prieten al său era căţeluşa Mabel. Suntem devastaţi. L-am vegheat pe fiul nostru şi nu ne venea să credem cum poate cineva să fie atât de frumos şi bun, curajos şi puternic."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un băieţel de 9 ani a murit după o operaţie "cu riscuri minime". Medicii i-au dat 99% şanse de supravieţuire copilului din SUA