Antena Meniu Search
x

Un băieţel de doi ani din UK a murit înecat cu o bucată de banană. Unchiul lui a răspuns, fără să ştie, la apelul 112 al mamei: "Nu voi putea uita acea noapte"

Un băieţel de doi ani din Ţara Galilor a murit după ce s-a înecat cu o bucată de banană, cu puţin timp înainte de culcare. Mama a încercat să îl salveze, dar a fost prea târziu.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.12.2021, 12:41

Copil care mănâncă fructe
Un băieţel de doi ani din UK a murit înecat cu o bucată de banană - Shutterstock

Dylan John James Greig, în vârstă de 2 ani, a primit o bucată de banană feliată în locul unui biberon cu lapte, înainte să fie aşezat în pat pentru culcare de mama lui, Danielle Butterley. Femeia a ieşit apoi din cameră pentru „nu mai mult de 30 de secunde”, iar când s-a întors şi-a găsit fiul întins pe spate.

Mama de 30 de ani a încercat cu disperare să îi salveze viaţa, familia sunând imediat la salvare pentru ajutor. Cumnatul ei, PC Brian Williams, era de serviciu în acea noapte şi a răspuns la apel fără să ştie că propriul său nepot era cel care se sufoca.

Danielle a declarat anchetatorilor din Ruthin, North Wales, că i-a dat fiului ei acea bucată de chiar înainte de culcare, înlocuind-o cu clasicul biberon cu lapte, relatează Daily Mail. Când a văzut că se sufocă „a încercat orice” ca să-l facă să scuipe bucata şi să-l readucă la viaţă, dar totul a fost în zadar. Incidentul a avut loc în casa lor din St Asaph, Ţara Galilor de Nord.

„Mi-am dat seama repede că ceva nu e în regulă. Îşi mişca frenetic braţele şi am văzut că se sufocă”, a povestit mama. „Am încercat orice. Nu pot descrie sunetele pe care el le scotea”.

Pe acelaşi subiect

Unchiul a răspuns, fără să ştie, la apelul mamei de la salvare

A sunat imediat la salvare în speranţa că va primi ajutor. Ofiţerii de poliţie au fost chemaţi la adresă odată cu ambulanţa. Abia când a ajuns la faţa locului, PC Williams şi-a dat seama că băieţelul era chiar nepotul lui. A rămas şocat atunci când a intrat în casă şi a găsit-o pe cumnata lui „făcându-i compresii toracice nepotului de doi ani”. A rugat-o pe Danielle să se îndepărteze ca să poată face loc paramedicilor. Au încercat să îl resusciteze şi l-au transportat de urgenţă la spitalul Ysbyty Glan Clwyd din Bodelwyddan, dar a murit mai târziu în acea seară.

„Nu voi putea să uit niciodată acea noapte”, a adăugat PC Williams.

După ce a citit declarația mamei, medicul legist John Gittins i-a spus: „Nu îmi pot imagina nicio secundă cât de dificil trebuie să fi fost pentru dumneavoastră”.

El a înregistrat o concluzie a morții accidentale, cauza fiind stop cardiac hipoxic din cauza sufocării cu o banană. Medicul legist a menţionat însă că banana i-a fost oferită băiatului într-un mod „complet adecvat” şi normal, fiind doar un moment neaşteptat care a dus la tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un băieţel de doi ani din UK a murit înecat cu o bucată de banană. Unchiul lui a răspuns, fără să ştie, la apelul 112 al mamei: "Nu voi putea uita acea noapte"