Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un băiețel dispărut de 5 luni a fost găsit mort, îngropat în pivnița unei case din Zaporojie, în Ucraina. Maxim avea doar 11 ani

Sfârșit cumplit pentru un băiețel de doar 11 ani, dispărut în urmă cu cinci luni după ce a plecat de la casa bunicii lui din orăşelul ucrainean Akimovka. În urmă cu trei zile, copilul a fost găsit mort, îngropat într-o pivniță, la 10 kilometri de casă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.01.2022, 12:18

Poliţişti, rude şi voluntari, cu toţii au participat la căutarea lui Maxim Samofalov, în vârstă de 11 ani, care a dispărut în urmă cu aproape cinci luni în orăşelul ucrainean Akimovka. Au sperat că băieţelul va fi găsit teafăr şi nevătămat, însă totul s-a năruit pe 17 ianuarie.

Atunci, s-a aflat despre moartea unui copil care, după ce a fost răpit, a fost ținut la subsolul unei case timp de două săptămâni, de doi bărbați, apoi ucis.

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că băieţelul găsit mort este Maxim Samofalov.

"Copilul, care era căutat din 29 august 2021, a fost găsit mort", au anunţat într-un comunicat reprezentanţii Poliţiei din Zaporojie.

Pe acelaşi subiect

Mama băieţelului a sesizat dispariţia după 3 zile 

Informaţii despre dispariția lui Maxim au apărut online pe 2 septembrie 2021. Poliția, mass-media și organizațiile de voluntari au publicat atunci o fotografie cu băiatul, cerând oamenilor ajutorul. Cu toate acestea, el a dispărut la sfârșitul lunii august.

Surse citate de publicaţia Obozrevatel au declarat că mama lui Maxim le-a spus oamenilor legii că l-a căutat ea însăși timp de trei zile. Potrivit femeii, copilul a plecat de la casa bunicii pe 29 august și nu s-a mai întors. Se pare, însă, că dispariţia ar fi avut loc mai devreme - pe 26 august. 

"Femeia spera să se întoarcă, întrucât copilul fugise de mai multe ori", a precizat sursa respectivă pentru jurnaliştii ucraineni.

Cadavrul, găsit la 10 kilometri de casă

Pe 16 ianuarie, polițiștii criminaliști care cercetau de aproape cinci luni dispariția copilului au primit informații operaționale și au ajuns într-un sat învecinat. Au descins la o adresă, unde au găsit cadavrul unui copil.

"Ucigașii au îngropat cadavrul la doi metri sub pământ, apoi au umplut subsolul cu beton pentru a-și acoperi urmele", a declarat o sursă pentru Obozrevatel. 

Potrivit poliției din regiunea Zaporojie, după ce a fost răpit, băieţelul a fost ținut în acel subsol timp de două săptămâni, apoi ucis.

În seara zilei de 17 ianuarie, doi suspecţi, cu vârste de 25 şi 45 de ani, au fost arestaţi.

Valery K

Unul dintre ei, Valery K., a mai fost condamnat pentru furt. Al doilea, Gennady V., este rezident al Akimovka şi are la activ două condamnări - pentru huliganism cu armă și pentru viol, petrecând 9 ani după gratii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă închisoare pe viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un băiețel dispărut de 5 luni a fost găsit mort, îngropat în pivnița unei case din Zaporojie, în Ucraina. Maxim avea doar 11 ani