Antena Meniu Search
x
LIVE

Un băieţel de patru ani din Belgia dispărut de săptămâna trecută, găsit mort în Olanda. Poliţiştii au reţinut un suspect

Un băieţel de patru ani din Belgia, dispărut de săptămâna trecută, a fost găsit mort în Olanda, a anunţat poliţia.

De Monica Palade la 18.01.2022, 12:20

Cu câteva ore mai devreme, oamenii legii au emis o alertă că Dean Verberckmoes a fost răpit. Copilul a fost dat dispărut de către familia sa, după ce dădaca sa nu l-a mai lăsat acasă la bunicii săi.

Poliția olandeză a anunţat că a reținut un bărbat belgian de 34 de ani. Principalul suspect, identificat ca Dave De K, a fost arestat în orașul olandez Meerkerk, la aproximativ 120 km (60 mile) nord-est de locul unde a fost găsit cadavrul băiatului.

Procurorii belgieni au declarat că anterior, bărbatul a mai a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru abuz asupra unui băiat de doi ani, care a dus la moartea acestuia. Pedeapsa sa s-a încheiat în decembrie 2018.

Ucis de un pedofil 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost văzut ultima dată cu băiatul, miercuri, în orașul belgian Sint Niklaas, lângă Anvers.

Mama lui Dean Verberckmoes, Elke, făcuse un apel pentru aducerea în siguranță a băiatului ei. Ea povestise că Dave de K avea grijă în mod regulat de cei doi copii ai săi: „Când Dave îi îngrijea, spuneau mereu că s-au murdărit și s-au jucat cu el”.

O operațiune de căutare uriașă a fost lansată în Țările de Jos, după ce oficialii olandezi au fost avertizați că perechea ar fi putut trece granița. Cadavrul băiatului a fost descoperit luni noaptea pe Neeltje Jans, o insulă artificială din provincia Zeeland.

Un elicopter de poliție a luat parte la căutare, iar anchetatorii au anunţat că au găsit o „posibilă scenă a crimei”. În jurul orei 22:00, ora locală (21:00 GMT), ofițerii au găsit „corpul fără viață al unui copil”. Ulterior, aceştia au confirmat că era vorba de Dean Verberckmoes.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un băieţel de patru ani din Belgia dispărut de săptămâna trecută, găsit mort în Olanda. Poliţiştii au reţinut un suspect