Antena Meniu Search
x

Un băieţel de patru ani din Belgia dispărut de săptămâna trecută, găsit mort în Olanda. Poliţiştii au reţinut un suspect

Un băieţel de patru ani din Belgia, dispărut de săptămâna trecută, a fost găsit mort în Olanda, a anunţat poliţia.

de Monica Palade

la 18.01.2022, 12:20

Cu câteva ore mai devreme, oamenii legii au emis o alertă că Dean Verberckmoes a fost răpit. Copilul a fost dat dispărut de către familia sa, după ce dădaca sa nu l-a mai lăsat acasă la bunicii săi.

Poliția olandeză a anunţat că a reținut un bărbat belgian de 34 de ani. Principalul suspect, identificat ca Dave De K, a fost arestat în orașul olandez Meerkerk, la aproximativ 120 km (60 mile) nord-est de locul unde a fost găsit cadavrul băiatului.

Procurorii belgieni au declarat că anterior, bărbatul a mai a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru abuz asupra unui băiat de doi ani, care a dus la moartea acestuia. Pedeapsa sa s-a încheiat în decembrie 2018.

Ucis de un pedofil 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost văzut ultima dată cu băiatul, miercuri, în orașul belgian Sint Niklaas, lângă Anvers.

Mama lui Dean Verberckmoes, Elke, făcuse un apel pentru aducerea în siguranță a băiatului ei. Ea povestise că Dave de K avea grijă în mod regulat de cei doi copii ai săi: „Când Dave îi îngrijea, spuneau mereu că s-au murdărit și s-au jucat cu el”.

O operațiune de căutare uriașă a fost lansată în Țările de Jos, după ce oficialii olandezi au fost avertizați că perechea ar fi putut trece granița. Cadavrul băiatului a fost descoperit luni noaptea pe Neeltje Jans, o insulă artificială din provincia Zeeland.

Un elicopter de poliție a luat parte la căutare, iar anchetatorii au anunţat că au găsit o „posibilă scenă a crimei”. În jurul orei 22:00, ora locală (21:00 GMT), ofițerii au găsit „corpul fără viață al unui copil”. Ulterior, aceştia au confirmat că era vorba de Dean Verberckmoes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de patru ani din Belgia dispărut de săptămâna trecută, găsit mort în Olanda. Poliţiştii au reţinut un suspect