Antena Meniu Search
x

Cea mai mândră mamă din lume: Medicii i-au spus de 5 ori să avorteze, dar s-a hotărât să-i dea o şansă fiului ei. Acum copilul se pregăteşte de şcoală, în UK

O femeie se poate considera cea mai mândră mamă de pe pământ, după ce fiul ei, despre care nimeni nu a crezut că va supravieţui, a împlinit vârsta de patru ani şi se pregăteşte de şcoală, în Marea Britanie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.09.2021, 11:04

Copil cu ghiozdanul în spate
Mama nu a renunţat nici măcar o clipă să creadă într-un miracol - Shutterstock

Davey Bates se mândreşte cu uniforma lui şi aşteaptă cu extaz şi încântare începerea şcolii. Este fericit. Și așa ar trebui să fie. Pentru că este o zi care s-ar putea să nu se fi întâmplat niciodată.

Înainte de nașterea băieţelului, medicii le-au spus părinților că fiul lor are puține șanse de supraviețuire și chiar au sfătuit-o pe mamă să întrerupă sarcina de cinci ori. În ciuda avertismentelor, Sami Bates și soțul ei Paul erau hotărâți să ofere micuţului lor o șansă la viață.

A fost supus imediat după naştere unei operaţii complexe care a durat câteva ore, iar astăzi, Davey, în vârstă de 4 ani, este un copil sănătos care de-abia aşteaptă să intre pe poarta şcolii primare Crossley Fields din Mirfield, din West Yorkshire şi să-şi cunoască colegii.

„Voi fi cea mai mândră mămică de pe pământ când îl voi lăsa la porţile şcolii”, a spus Sami Bates, în vârstă de 36 de ani. „Cu toate lucrurile care s-au întâmplat, credeam că ziua asta n-avea să se întâmple niciodată. Nu cred că voi reuşi să-mi stăpânesc lacrimile”.

Pe acelaşi subiect

Și mama lui va lua o mulțime de țesuturi pentru momentul emoțional. „Voi fi cea mai mândră mămică de pe pământ când îl voi lăsa la porțile școlii”, a spus doamna Bates, în vârstă de 36 de ani. ‘Cu tot ce a trecut, este o zi pe care am crezut că s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Nu sunt sigur că voi reuși să-l țin”.

Părinţii lui Davey: "Nu am fi putut trăi cu noi înşine dacă nu i-am fi dat măcar o şansă”

În toamna anului 2016, cuplul avea deja doi copii, Leila şi Benji, acum în vârstă de 11 ani, respectiv 8, când au descoperit că Sami era însărcinată, în urma unui „fericit accident”, a mărturisit mama. N-au stat pe gânduri şi au hotărât să facă loc în viaţa lor pentru cel de-al cincilea membru al familiei, însă la ecografiile din săptămâna 20 şi săptămâna 28, medicii au observat anumite anomalii severe în dezvoltarea lui Davey. L-au diagnosticat cu hernie diafragmatică congenitală (CDH), care consta într-o gaură din diafragmă care permitea intestinelor şi stomacului să intre în cavitatea toracică, oprind dezvoltarea plămânilor în mod corespunzător. I-au informat pe părinţi că bebeluşul lor are doar 15% şanse de supravieţuire şi i-au sfătuit cu tărie să renunţe la sarcină, potrivit Daily Mail.

Sami şi Paul au hotărât să păstreze copilul, iar sarcina să fie atent monitorizată. Nu aveau de gând să renunţe la minunăţia pe care urmau să o cunoască curând şi nu puteau accepta ideea că trebuie să renunţe şi să facă pur şi simplu avort.

„Mergeam la analize şi ecografii la fiecare trei săptămâni, aproape invriabil, medicii ne sfătuiau mereu să punem capăt sarcinii”, a adăugat mama. „Era un caz de CDH atât de grav pe care medicii nu îl mai văzuseră vreodată. Li se părea imposibil să poată supravieţui în afara pântecului meu, dar nu am fi putut trăi cu noi înşine dacă nu i-am fi dat măcar o şansă”

Davey s-a născut pe 18 iulie 2017, la Leeds General, cântărind 2 kilograme şi 700 de grame. A fost plasat imediat în incubator, iar câteva ore mai târziu trimis în sala de operaţie. Medicii au petrecut patru ore repoziţionând organele bebeluşului, spunându-le părinţilor săi că are 50/50 șanse de supraviețuire.

Operaţia însă a decurs bine, iar în câteva zile micuţul a fost scos din incubator, fără să mai fie nevoie să stea la ventilator. Trei săptămâni mai târziu părinţilor li s-a permis să îl aducă acasă, iar de atunci au trăit fericiţi, fără frica că s-ar putea mai putea întâmpla ceva rău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Cea mai mândră mamă din lume: Medicii i-au spus de 5 ori să avorteze, dar s-a hotărât să-i dea o şansă fiului ei. Acum copilul se pregăteşte de şcoală, în UK