Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 90 ani a scăpat de închisoare, deşi şi-a înjunghiat de mai multe ori soţia oarbă "pentru că nu mai puteam să am grijă de ea"

Edward Turpin, un bărbat de 90 de ani din Orpington, Anglia, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, după ce şi-a înjunghiat de mai multe ori soţia oarbă.

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 18:16

Un bărbat de 90 ani a scăpat de închisoare, deşi şi-a înjunghiat de mai multe ori soţia oarbă
Magistraţii au decis că bărbatul a acţionat sub un stres imens - Central News/CourtNewsUK via Metro Online
  • Atacatorul şi soţia lui erau căsătoriţi de aproape 70 de ani.

Incidentul s-a petrecut în septembrie anul trecut, iar după un proces care a durat un an, magistraţii au decis să-l condamne pe Turpin "doar" la închisoare cu suspendare pe motiv că a acţionat sub un stres imens.

Conform Metro Online, soţia lui Edward Turpin şi-a pierdut vederea în urmă cu mai mulţi ani şi a devenit dependentă de soţul ei. Edward s-a îngrijit cât a putut de ea însă, în cele din urmă, a cedat. Într-o dimineaţă, a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi şi-a înjunghiat de mai multe ori soţia într-un moment în care aceasta dormea.

Soţia atacatorului şi-a pierdut un plămân în urma incidentului respectiv, dar a scăpat în mod miraculos. Femeia le-a spus anchetatorilor că "m-am trezit imediat după ce mi-a înfipt cuţitul în piept şi l-am auzit spunând că nu mai suportă situaţia în care se află". Afirmaţia femeii a fost confirmată, ulterior, chiar de soţul ei care a precizat că "am recurs la acest gest pentru că nu mai puteam să am grijă de ea".

Atacatorul şi soţia lui erau căsătoriţi de aproape 70 de ani

Iniţial, Edward Turpin, un fost măcelar care era căsătorit cu soţia lui de aproape 70 de ani, a fost acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Ulterior, după ce a precizat că nu-şi mai aminteşte atacul, iar anchetatorii au stabilit că între cei doi nu au mai existat probleme, s-a decis ca Edward Turpin să fie pus sub acuzare doar pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală.

Iar cum judecătoarea Alexia Durran a fost de părere că Turpin a acţionat sub un stres imens, bărbatul a fost condamnat la "doar" doi ani de închisoare cu suspendare. Edward Turpin nu a fost prezent în faţa magistraţilor cand s-a anunţat verdictul, el fiind internat în spital din cauza unei pneumonii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Mapamond » Un bărbat de 90 ani a scăpat de închisoare, deşi şi-a înjunghiat de mai multe ori soţia oarbă "pentru că nu mai puteam să am grijă de ea"