Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se prelevau organele. "Se zvărcolea şi plângea". Caz şocant în SUA

Caz şocant în SUA. Anthony Thomas "TJ" Hoover II, un bărbat declarat în moarte cerebrală, s-a trezit în timp ce i se prelevau organele, scrie Mediafax.

de Redactia Observator

la 19.10.2024 , 13:12

Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se prelevau organele. "Se zvărcolea şi plângea". Caz şocant în SUA Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se prelevau organele. "Se zvărcolea şi plângea". Caz şocant în SUA

Anthony Thomas "TJ" Hoover II a fost declarat în moarte cerebrală în urma unei supradoze de droguri, dar s-a trezit în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele pentru donare.

Potrivit National Public Radio și WKYT, incidentul a avut loc în octombrie 2021 la spitalul Baptist Health din Richmond, Kentucky.

Bărbatul s-a trezit în timp ce i se prelevau organele

Articolul continuă după reclamă

Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a povestit cum medicii au declarat inițial că fratele ei nu avea reflexe sau activitate cerebrală.

Pe acelaşi subiect

„Ni s-a spus că erau doar reflexe - un lucru normal," a declarat Rhorer pentru WKYT, referindu-se la momentele în care a observat că ochii fratelui ei păreau să urmărească mișcările din jur.

Situația a luat o întorsătură dramatică în sala de operație. „S-a trezit" a spus Rhorer, descriind momentul în care un medic a ieșit să anunțe că procedura de recoltare a organelor a fost oprită.

Un fost angajat al Kentucky Organ Donor Affiliates (Koda) a dezvăluit ulterior că Hoover a început să se „zvârcolească" pe masa de operație și să „plângă vizibil".

Spitalul a emis o declarație subliniind că „siguranța pacienților" este prioritatea lor principală.

Incidentul este acum investigat de biroul procurorului general al statului și de o agenție federală care supraveghează prelevarea de organe.

Rhorer își amintește că a primit instrucțiuni să își aducă fratele acasă și să îl facă să se simtă confortabil, deși probabil nu va mai trăi mult. După cum a declarat ea pentru WKYT, ea a avut grijă de Hoover în ultimii trei ani.

WKYT a raportat că Rhorer a aflat detaliile complete ale operației fratelui ei abia în ianuarie. Atunci, un fost angajat al Koda a contactat-o înainte de a trimite o scrisoare unui comitet al Congresului care, în septembrie, a organizat o audiere care a analizat organizațiile de prelevare de organe, a raportat NPR.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Mapamond » Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se prelevau organele. "Se zvărcolea şi plângea". Caz şocant în SUA