Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce salariu are o româncă stabilită în Anglia care lucrează ca șofer de autobuz: "Lucrez cinci zile pe săptămână"

O româncă și-a găsit o pasiune mai puțin întâlnită în rândul femeilor și uimește de fiecare dată când își spune povestea. Femeia a devenit șofer de autobuz în Anglia chiar înainte să împlinească 40 de ani.

de Redactia Observator

la 16.10.2024 , 15:38

Ce salariu are o româncă stabilită în Anglia care lucrează ca șofer de autobuz Ce salariu are o româncă stabilită în Anglia care lucrează ca șofer de autobuz - Shutterstock (poză ilustrativă)

Femeia și-a găsit vocația foarte târziu, spune ea. După ce a lucrat într-o brutărie timp de mai mulți ani, a simțit nevoia de o schimbare, scrie Telegraph.uk.

"Întotdeauna mi-a plăcut să conduc, dar eram îngrijorată de faptul că era considerată o "meserie de bărbați" și că femeile la volan erau puține", povestește femeia. 

Cât câștigă românca

Articolul continuă după reclamă

Femeia, originară din România, s-a mutat în UK când avea doar 22 de ani.

Pe acelaşi subiect

"Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit și care să mă ajute să am grijă de fiica mea și de studiile ei. Munca în brutărie nu îmi oferea această flexibilitate și nici un salariu suficient de mare și era și o muncă grea", spune ea.

Apoi, șansa a venit când nu se aștepta. Un prieten i-a spus femeii că își dorește să devină șofer de autobuz și a început să se gândească și ea la această variantă. Prejudecățile au fost însă cele care au făcut-o să creadă că locul ei nu poate fi în acest domeniu.

"Am știut că trebuie să încerc, știind că, dacă nu merge bine, mă pot întoarce oricând să lucrez în restaurante și în serviciul clienți. Acum câștig 33.000 de lire sterline pe an și lucrez cinci zile pe săptămână. Pot câștiga și din orele suplimentare, iar tariful este mai mare pe tura de noapte și dimineața devreme", a povestit românca. 

Una dintre cele mai mari dificultăți întâmpinate de femeie este este gestionarea situațiilor tensionate cu pasagerii.

"Când autobuzul întârzie, pasagerii devin adesea stresați și pot să-și piardă răbdarea. Dacă cineva nu plătește, nu forțez situația. Activăm un buton special care trimite o alertă la Transport for London. E un sistem de siguranță" explică ea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Mapamond » Ce salariu are o româncă stabilită în Anglia care lucrează ca șofer de autobuz: "Lucrez cinci zile pe săptămână"