Antena Meniu Search
x

Un bătrânel din Mexic a renunțat la casă și s-a mutat într-o mașină veche, ca să strângă bani pentru soția bolnavă: "Îmi servește drept transport, drept dormitor"

Dragoste fără margini pentru persoana iubită. Un profesor pensionar a renunțat la casă și a început să locuiască în mașina lui, pentru a putea economisi bani pentru soția lui bolnavă. Cu toate acestea, Dumnezeu există. Soarta a avut o surpriză încântătoare pentru el, chiar în ziua în care a împlinit 77 de ani.

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 16:50

Un bătrânel din Mexic a renunțat la casă și s-a mutat într-o mașină veche, ca să strângă bani pentru soția bolnavă
Un bătrânel din Mexic a renunțat la casă și s-a mutat într-o mașină veche, ca să strângă bani pentru soția bolnavă - facebook.com/fox42, twitter.com/stevennava_

Într-un cartier din apropierea casei sale, Steven Nava a dat peste o mașină deteriorată, care servea drept casă improvizată. Apropiindu-se, și-a dat seama curând că această locuință umilă aparținea cuiva pe care-l cunoștea. Fostul profesor de școală al lui Steven ducea vreamuri grele, iar povestea din spatele lui a fost de-a dreptul tulburătoare. Profesorul renunțase la confortul casei sale și a început să doară în mașina veche. Un sacrifiu mare pentru o cauză și mai mare, potrivit AmoMama.

Am observat că avea toate lucrurile lui în mașină și atunci mi-am dat seama că era fără adăpost”, a declarat Steven.

José Villaruel voia doar să pună bani de-o parte pentru o cauză demnă. Iubita lui soție era grav bolnavă și trebuia să facă un plan pentru a plăti tratamentele din ce în ce mai scumpe. A renunțat la casă pentru a putea scăpa și de facturi și s-a mutat în mașină, acolo unde confortul nu era mare...dar nici cheltuielile. Cu toate acestea, la cea de-a 77-a aniversare, José a descoperit curând că destinul îi rezervă o surpriză. O întâlnire întâmplătoare cu cineva din trecutul său a schimbat pentru totdeauna cursul vieții acestui profesor remarcabil.

A renunțat la tot pentru a-și îngriji soția bolnavă

Spre uimirea lui Nava, cel care locuia în mașină s-a dovedit a fi nimeni altul decât fostul său profesor, domnul Villaruel. Condițiile în care bărbatul a fost nevoit să locuiască au fost devastatoare – o realitate care a lovit adânc în interiorul tânărului plin de compasiune. Cu lacrimi în ochi, profesorul în vârstă a dezvăluit că locuia în mașina lui din cauza devotamentului nemuritor față de soția sa bolnavă. Fiecare bănuț pe care l-a economisit a fost trimis cu meticulozitate pentru a-i acoperi tratamentele, lăsându-l fără de ales decât să-și sacrifice confortul și să caute adăpost în mașina sa. 

"Corpul meu a fost adaptat la toate denivelările și lucrurile de pe scaun. Îmi servește drept transport, servește drept sufragerie și servește drept dormitor", a spus bătrânul.

Vestea situației dificile a bătrânului s-a răspândit rapid în întreaga comunitate, ajungând la primarului, Acquanetta Warren. Profesorul a explicat circumstanțele care au determinat alegerea sa de a demisiona și a spus că, odată cu schimbarea peisajului sistemului de învățământ, credea că rolul său de profesor suplinitor a devenit învechit. S-au depus actele, s-au făcut aranjamente de pensionare și s-a asigurat un modest cec de pensie. Din păcate, nu a fost suficient ca să-și întrețină familia din Mexic, așa că a ales să renunțe la casă. 

„În fiecare zi, ieșeam la muncă în jurul orei 5 dimineața și îl vedeam ieșind prin portbagaj și simțeam nevoia să fac ceva în privința asta”, a spus Steven.

Alimentat de hotărârea neclintită și dorința de a avea un impact profund, Nava s-a angajat a brut săi schimbe viața profesorului.  Nava a deschis o pagină de strângere de fonduri pe GoFundMe. Cu un obiectiv inițial de 15.000 de dolari, oamenii au fost mai mult decât dornici să ajute.  Având fondurile asigurate și ziua împlinirii a 77 de ani a lui Jose aproape, Nava a plănuit o sărbătoare pe care profesorul nu o va uita niciodată. Nava a făcut un pas înainte, și i-a oferit bătrânului un cec care avea să-i schimbe pentru totdeauna viața, o sumă de 27.000 de dolari. 

Copleșit de amploarea momentului, ochii lui José Villaruel s-au umplut de lacrimi de neîncredere și recunoştinţă. „Gândul meu inițial a fost: „Visez?” Încă nu pot trece peste această experiență”, a mărturisit el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un bătrânel din Mexic a renunțat la casă și s-a mutat într-o mașină veche, ca să strângă bani pentru soția bolnavă: "Îmi servește drept transport, drept dormitor"