Antena Meniu Search
x

Video Un bunic și-a salvat nepoții de la înec, dar el a murit înainte să ajungă la mal, în Creta. ”A fost un efort supraomenesc”

Un bunic britanic a murit într-un „efort supraomenesc” de a-și salva cei doi nepoți, după ce au fost măturați de ape, în timpul unei vacanțe în Creta. Bărbatul de 61 de ani a reușit să-și ajute cei doi nepoți în vârstă de 7 și 10 ani să ajungă la țărm, dar el n-a mai reușit să se salveze.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.10.2021, 21:24

Un bunic și-a salvat nepoții de la înec, dar el a murit înainte să ajungă la mal, în Creta. ”A fost un efort supraomenesc”
Un bunic și-a salvat nepoții de la înec, dar el a murit înainte să ajungă la mal, în Creta. ”A fost un efort supraomenesc” - Captura YouTube

Bunicul era în vacanță cu împreună cu soția, fiica și cei doi nepoți, când a decis să meargă să facă o baie în Gouves, Heraklion. Copiii erau în apă, înotau, când brusc au fost luați de valurile puternice.

Bunicul a sărit imediat în apă pentru a-i salva și a reușit să-i aducă aproape de țărm, însă n-a mai avut putere să se salveze și el. 

Un salvamar aflat în zonă a reușit să aducă copiii în siguranță la mal, în timp ce bunicul încerca să-i țină la suprafața apei.

”Efort supraomenesc” pentru salvarea nepoților

Pe acelaşi subiect

Șocați de întreaga scenă, martorii au declarat că viteazul britanic a făcut un „efort supraomenesc” pentru a-și salva nepotul mai mic, după ce nepotul mai mare a reușit să se cațere pe stânci „aproape singur”.

Odată ce băieții au fost în siguranță, un salvamar a încercat să-l salveze pe bunic, dar a fost extrem de dificil deoarece a fost prins în valurile puternice de lângă stânci. „Am încercat să-l scoatem, dar curenții erau prea puternici și nu am putut. Cu ajutorul Gărzii de Coastă, trupul bărbatului a fost în cele din urmă recuperat și adus cu o barcă”, scrie The Sun.

Un alt salvator a spus: „Din păcate, bunicul copiilor nu a reușit să supraviețuiască. L-am fi putut salva dacă mai rezista puțin. Am făcut eforturi incredibile, dar el a fost atât de concentrat pe salvarea copiilor, încât a murit în apă”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit autorităților locale, locul în care s-a petrecut tragedia nu era pentru destinat înotului pentru că plaja este înconjurată de stânci.

Copiii salvați de bunic, în stare de șoc

O ambulanță aștepta la mal, dar bunicul a fost declarat mort la fața locului.

Cei doi nepoți ai săi, care au fost în stare de șoc, dar nu au fost răniți fizic, au fost duși la Spitalul General Venizeleio din Heraklion.

"Copiii sunt bine. Au fost ținuți la spital din motive de precauție și siguranță, astfel încât să poată fi efectuate teste de laborator", a declarat directorul spitalului Kostas Terzakis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un bunic și-a salvat nepoții de la înec, dar el a murit înainte să ajungă la mal, în Creta. ”A fost un efort supraomenesc”