Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un câine a fost salvat după ce a escaladat cel mai înalt munte din Anglia. Patrupedul era rănit şi prea extenuat pentru a coborî

Un câine din rasa Akita, care a refuzat să mai coboare din cauza oboselii şi a unei răni după ce a urcat pe Scafell Pike, cel mai înalt munte din Anglia, a fost salvat de salvamoniştii şi voluntarii locali. Stăpânii patrupedului au alertat salvatorii, după ce câinele a refuzat să se mai mişte. Câinele a fost coborât în siguranţă de pe munte pe o sanie.

de Aura Trif

la 15.05.2023, 18:22

Căţelul nedenumit și proprietarii săi au escaladat cu succes Scafell Pike în Lake District, sâmbătă. Problemele au început la coborâre. Câinele era epuizat, rănit, refuzând să se mai miște. În jurul orei 18:25, a fost făcut un apel către echipele de urgenţă și 13 voluntari din echipa de salvamont au intrat în acțiune. În cele din urmă, s-au întâlnit cu câinele și cu stăpânii săi, care erau înfriguraţi. După ce au liniştit câinele, l-au pus pe o sanie și l-au coborât de pe munte în siguranță, relatează The Guardian.

„În ciuda faptului că era un câine destul de mare, de 33 de kg, a fost o bucurie să car o astfel de victimă relativ ușoară. A rămas calm și vesel pe tot parcursul”, a spus un purtător de cuvânt.

Reacţii mixte au apărut pe reţelele sociale ale echipei de salvare

După ce echipa de salvare a postat incidentul pe pagina lor de Facebook, au apărut reacţii mixte: „Bravo tuturor celor implicați, dar proprietarii câinelui au o răspundere". Câinii nu sunt meniți să meargă pe munţi și urcarea a fost evident prea dificilă, au spus ei.

„Felicitări. Eu am un akita american și tot ce pot spune este că nu sunt surprins. Câini foarte independenți și încăpățânați și dacă spun că este suficient, atunci este suficient", a spus o altă persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un câine a fost salvat după ce a escaladat cel mai înalt munte din Anglia. Patrupedul era rănit şi prea extenuat pentru a coborî