Antena Meniu Search
x

Un copil de un 1 an murit din cauza unei supradoze de fentanyl, în SUA. Drogurile găsite sub salteaua din creşă puteau ucide 500.000 de oameni

Incident grav la o creşă din Statele Unite. Un copil de un an a murit în urma unei supradoze de fentanyl, iar alţi trei au fost transportaţi în stare gravă la spital. Un kilogram din substanţa de 50 de ori mai puternică decât heroina a fost descoperit sub salteaua pe care dormeau micuţii, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 09:55

Un copil de un 1 a murit din cauza unei supradoze de fentanyl, în SUA. Drogurile găsite sub salteaua din creşă puteau ucide 500.000 de oameni
Un copil de un 1 a murit din cauza unei supradoze de fentanyl, în SUA. Drogurile găsite sub salteaua din creşă puteau ucide 500.000 de oameni - CBS

Nicholas Dominici venea la creşă de doar o săptămână când s-a produs tragedia. Băieţelul de doar 1 an a murit, vineri, în urma unei supradoze de fentanyl. Alţi trei copii au fost transportaţi de urgenţă la spital. 

După ce a găsit copiii bolnavi, proprietara şi-a sunat mai întâi soţul, înainte de a alerta serviciile de urgenţă. Partenerul ei a venit şi a scos mai multe pungi din clădire, potrivit imaginilor recuperate de pe camerele de supraveghere. Bărbatul este în continuare căutat de autorităţi.

Proprietara creşei Divino Nino din Bronx şi un bărbat au fost arestaţi pentru posesie şi trafic de droguri, potrivit procurorilor. Oamenii legii susţin că victimele, copii cu vârste între 8 luni şi doi ani, au inhalat drogul sintetic, de 50 de ori mai puternic decât heroina. Sub salteaua pe care dormeau micuţii a fost descoperit un kilogram din substanţa interzisă. 

"Credem că suspecţii au otrăvit patru copilaşi, dintre care unul a murit, pentru că derulau activităţi cu droguri în incinta unei creşe. Creşa este un loc care ar trebui să ofere protecţie copiilor, nu să fie împânzită de droguri care i-ar putea ucide într-o secundă", spun autorităţile. 

Drogurile descoperite ar putea ucide 500.000 de persoane, spune Poliţia. Fentanylul este un drog sintetic, de 50 de ori mai puternic decât heroina, şi este una dintre principalele cauze de deces în urma consumului de substanţe interzise. Până în 2021, peste 100.000 de persoane au murit anual în urma supradozei, iar peste 66% dintre aceste decese au fost cauzate de fentanyl.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un copil de un 1 an murit din cauza unei supradoze de fentanyl, în SUA. Drogurile găsite sub salteaua din creşă puteau ucide 500.000 de oameni