Antena Meniu Search
x

Un hacker susține că a spart baza de date a poliției din Shanghai și a obținut datele a un miliard de chinezi. Experții cred că ar putea fi cea mai mare breșă de securitate din istorie

Un hacker susține că a furat o mulțime de informații personale de la poliția din Shanghai, care vizează un miliard de cetățeni chinezi. Dacă aceste informații sunt adevărate, după cum explică experții în securitatea cibernetică, el a reușit una dintre cele mai mari breșe de securitate din istorie, notează Reuters.

de Adrian Popovici

la 04.07.2022, 15:13

Hackerul scoate la vânzare mai mult de 23 terabiți de informații
Hackerul vrea să vândă datele pentru 10 bitcoin. - Profimedia

Un utilizator anonim de internet, care se identifică sub pseudonimul de "ChinaDan", a postat pe un forum dedicat hackerilor un anunț prin care vrea să vândă mai mult de 23 terabiți (TB) de date pentru 10 Bitcoin, aproximativ 200.000 de euro la cursul actual.

"În 2022, baza de date a Poliției naționale din Shanghai (SHGA) a fost spartă. Aceasta conține mai mulți terabiți de date despre miliarde de cetățeni chinezi", se arată în postarea de respectivă.

"Bazele de date conțin informații despre 1 miliarde de rezidenți naționali chinezi și câteva miliarde de detalii preum: nume, adrese, locul nașterii, numărul național de identificare (n.r un echivalent al CNP-ului românesc), numere de telefon mobil și informații despre infracțiunile cercetate", se mai arată în mesaj.

Ce spun autoritățile din Shanghai?

Pe acelaşi subiect

Trebuie subliniat faptul că jurnaliștii de la Reuters nu au reușit încă să confirme autenticitatea informațiilor sau să ia legătura cu hackerul care a postat aceste detalii. Cu toate acestea, hashtag-ul #dataleak a fost blocat pe rețelele de socializare din China, asta după ce povestea a avut parte de multă atenție din partea utilizatorilor.

În plus, jurnaliștii au cerut un comentariu pe această temă și din partea autorităților din Shanghai, dar nu au primit până la ora publicării articolului un răspuns oficial.

Kendra Schaefer, șefa departamentului de cercetare a companiei de consultanță Trivium China din Beijing, a declarat într-o postare pe Twitter că este "greu să distingi adevărul de zvonuri". Dacă detaliile despre care vorbește hackerul sunt adevărate,atunci pot apărea o serie de probleme, mai adaugă aceasta.

Zhao Changpeng, CEO Binance, a anunțat că procesele de verificare a tranzacțiilor au fost intensificate ca urmare a informațiilor legate de posibilitatea ca criptomonedele să fie folosite pentru vânzarea datelor celor un miliard de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un hacker susține că a spart baza de date a poliției din Shanghai și a obținut datele a un miliard de chinezi. Experții cred că ar putea fi cea mai mare breșă de securitate din istorie