Antena Meniu Search
x

Un libanez a luat ostatică o bancă întreagă pentru că nu şi-a putut retrage bani din cont. "Eşti un erou", a scandat mulţimea

Un bărbat a ținut ostatici angajaţii unei bănci din Beirut timp de mai bine de șase ore pentru că nu a fost lăsat să îşi scoată banii din cont. Oamenii din Liban l-au numit "erou", potrivit BBC.

de Antonia Roşu

la 12.08.2022, 16:43

Un libanez a luat ostatică o bancă întreagă pentru că nu şi-a putut retrage bani din cont. "Eşti un erou", a scandat mulţimea
Un libanez a luat ostatică o bancă întreagă pentru că nu şi-a putut retrage bani din cont. "Eşti un erou", a scandat mulţimea - Twitter

Băncile din Liban au impus reguli stricte cu privire la câți bani îşi pot retrage oamenii din conturi, pe fondul crizei economice grave cu care se confruntă statul

Bărbatul a intrat în bancă cu o armă, a turnat benzină și și-a cerut banii, a informat AFP. Acțiunile sale au atras simpatia şi sprijinul publicului: mulţimi de oameni s-au adunat în faţa băncii unde l-au încurajat şi au scandat împreună „ești un erou”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Incidentul s-a încheiat în cele din urmă pașnic, fără ca cineva să fie rănit, după ce negociatorii au încheiat un acord prin care inculpatului i s-a oferit în avans suma de 35.000 de dolari din cont, a raportat canalul TV LBC.

Pe acelaşi subiect

Poliția a escortat ostaticii și suspectul departe de sucursala Băncii Federale de lângă strada Hamra, din vestul orașului. Oficialii nu au confirmat încă dacă bărbatul va fi pus sub acuzare.

Familia bărbatului avea mare nevoie de bani, unii din membri fiind internați în spital

„Are 210.000 de dolari în bancă și vrea să obțină doar 5.500 de dolari pentru a plăti facturile de spital”, le-a spus fratele acestuia jurnaliştilor. Soția și fratele, care se aflau în afara băncii, au spus că „toată lumea ar trebui să facă la fel pentru a avea acces la ceea ce este de drept al lor”.

În Liban, populaţia este revoltată din cauza controalelor stricte asupra conturilor bancare ale oamenilor, care au intrat în vigoare în 2019. Există și restricții privind transferurile de bani în străinătate.

Țara se află în mijlocul uneia dintre cele mai grave crize economice din istorie

Impactul ei se simte și mai mult pe măsură ce costurile cresc și lipsa de grâu și medicamente se intensifică.

„Jos domnia băncilor”

În afara clădirii băncii, protestatarii scandau: „Jos domnia băncilor”. „Incidente similare continuă să se întâmple”, a declarat pentru AFP George al-Hajj, conducătorul sindicatul angajaților băncilor din Liban. Într-un incident separat din ianuarie, un client furios a luat zeci de ostatici la o bancă din valea Bekaa, cerând să-și poată scoate banii din cont.

„Deponenții își doresc banii și, din păcate, furia lor se răsfrânge asupra angajaților băncii pentru că nu pot ajunge la cei din conducere”, a adăugat el.

Moneda locală a Libanului și-a pierdut peste 90% din valoare de la începutul crizei, iar ONU raportează că patru cincimi din populație trăiește în sărăcie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un libanez a luat ostatică o bancă întreagă pentru că nu şi-a putut retrage bani din cont. "Eşti un erou", a scandat mulţimea