Antena Meniu Search
x

Un paznic britanic, care trebuia să supravegheze mai multe centre de vaccinare anti-Covid, a furat flacoane goale şi le-a vândut pe internet

Un agent de securitate care a lucrat la centrele de vaccinare a furat fiole goale de vaccin anti-Covid și le-a vândut pe eBay. Bărbatul a sustras un număr mare de sticle goale de ser din trei centre de vaccinare pentru a le vinde online ca să facă profit.

de Maria Dogaru

la 22.08.2022, 17:14

Bărbatul folosea datele altei persoane, pentru a-și acoperi urmele
Un agent de securitate al site-ului de vaccinare Covid, din Anglia, a furat și vândut flacoane goale pe eBay - Surrey Police

Steven Flint, în vârstă de 34 de ani, din Tadworth, Surrey, a primit o pedeapsă cu suspendare după ce a furat doze goale de vaccin și le-a vândut pe eBay în perioada lansării vaccinului, la începutul anului trecut. Escrocheria lui a fost descoperită când imaginile de pe camerele de supraveghere ale oficiului poștal și detaliile contului său eBay au fost descoperite de autorități, relatează Mirror.

Bărbatul folosea datele altcuiva pentru a-și acoperi urmele

Polițiștii i-au percheziționat casa din Tadworth, Surrey, și au găsit o grămadă de chitanțe și de pachete arhivate care aveau legătură cu vânzările făcute ilegal de acesta.

Steven a lucrat 13 schimburi la cele trei centre de vaccinare din Surrey înainte de a fi arestat sub suspiciunea de furt și fraudă. Detectivii au descoperit, de asemenea, că Steven a folosit în mod fraudulos datele de identitate ale unui prieten pentru a crea un nou cont eBay, pentru a-și acoperi urmele.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a pledat vinovat în fața instanței

La Tribunalul Staines, miercuri, Flint a fost condamnat la un an de închisoare, suspendat timp de 18 luni și i s-a ordonat să facă 150 de ore de muncă neremunerată. El a fost găsit vinovat de furt luna trecută și a pledat vinovat de fraudă prin reprezentare falsă la o audiere anterioară.

Dozele de vaccin Covid rămân proprietatea NHS. Datorită naturii lor medicale sensibile, această proprietate este menținută înainte, în timpul și după folosirea flacoanelor. Luarea acestor articole ar fi putut fi doar furt. Infracțiunile lui Flint au avut loc atunci când programul național de vaccinare de mare succes era la început și orice acțiuni care puneau în pericol încrederea publicului în lansarea vaccinului au fost tratate cu cea mai mare seriozitate. Noi, împreună cu partenerii noștri din serviciile de sănătate și producătorii de vaccinuri, am reacționat extrem de rapid la situație, lucrând împreună pentru a-l identifica și aresta pe Flint”, a declarat Inspectorul detectiv, Paul Gordon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un paznic britanic, care trebuia să supravegheze mai multe centre de vaccinare anti-Covid, a furat flacoane goale şi le-a vândut pe internet