Antena Meniu Search
x

Un preot catolic din SUA s-a căsătorit cu o adolescentă după ce a abandonat biserica pentru a călători cu ea în Italia. Cum se apără

Un preot catolic din Alabama s-a căsătorit oficial cu o proaspătă absolventă de liceu, la patru luni după ce a fugit cu ea în Europa, potrivit unui certificat de căsătorie depus la tribunal. Alexander Crow, în vârstă de 30 de ani, s-a căsătorit vineri cu o forstă fosta elevă în vârstă de 18 ani a liceului catolic McGill-Toolen, potrivit documentului primit luni de către tribunalul din comitatul Mobile, transmite Independent.

de Adrian Popovici

la 24.11.2023, 15:58

Preot catolic în fața altarului, imagine cu scop ilustrativ
Un preot catolic din SUA s-a căsătorit cu o adolescentă după ce a abandonat biserica pentru a călători cu ea în Italia. Cum se apără - Shutterstock

Incidentul a determinat biroul șerifului din și biroul procurorului districtual să deschidă o anchetă asupra domnului Crow în legătură cu acuzațiile potrivit cărora acesta ar fi avut o relație sexuală cu adolescenta care i-a devenit soție, dar și că ar fi avut un comportament nepotrivit cu mai multe fete de liceu. La începutul acestei luni, autoritățile au oprit investigația și au anunțat că nu vor deschide un dosar penal pe numele preotului.

Bărbatul, care era expert în studiul teologic al demonilor și al exorcizării, a fost acuzat de un comportament "total nepotrivit pentru un preot" și de abandonarea misiunii sale. Informațiile din presa locală indică faptul că acesta era voluntar al liceului unde și-a întâlnit tânăra soție.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz

Procurorul districtual local "a refuzat să răspundă la orice întrebare" despre faptul că tânăra de 18 ani a plecat în Italia cu preotul catolic, asta după ce a fost emisă o citație în acest caz.

Pe acelaşi subiect

"Ea era într-o stare de sănătate aparent bună și a spus că este în siguranță", se arată într-o declarație a procurorului. "Fără a putea vorbi cu tânăra doamnă despre aceste evenimente, nu avem suficiente dovezi admisibile care să susțină faptul că este vorba de o infracțiune în acest moment. Prin urmare, această anchetă este în prezent închisă".

Într-o scrisoare separată adresată fratelui său, preotul a spus că spus că decizia sa de a pleca în Italia alături de tânăra cu care s-a căsătorit a fost "voința lui Iisus".

"Știm cum se vede din exterior, dar facem ceea ce ni cerut", i-a scris dl Crow fratelui său. "Nu-ți face griji în privința apărării noastre. Este greu și pentru ea, dar știe că va fi mereu în siguranță dacă face voia lui Isus. Ne vom gândi și ne vom ruga mereu pentru voi toți, în special pentru familiile și prietenii noștri. Vă rugăm să vă rugați și pentru noi. Avem nevoie de asta".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un preot catolic din SUA s-a căsătorit cu o adolescentă după ce a abandonat biserica pentru a călători cu ea în Italia. Cum se apără