Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 20 de ani a luat la bătaie o vânzătoare pentru că avea părul scurt şi credea că e feministă. Sud-coreeanul a atacat şi un client

Un bărbat din Coreea de Sud a fost arestat după ce a atacat o vânzătoare într-un magazin de cartier. Agresorul le-a spus polițiștilor că a crezut că vânzătoarea este o adeptă a feminismului deoarece are părul scurt, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 06.11.2023, 13:57

- Shutterstock

Incidentul a avut loc în weekend, pe parcursul nopții. Imaginile de pe camerele de supraveghere îl arată pe bărbatul în vârstă de 20 de ani care intră într-un magazin din orașul Jinju și a lovește pe femeie cu pumnii și picioarele. De asemenea, el a agresat un alt client, în vârstă de 50 de ani, care a încercat să intervină.

Bărbatul a atacat-o pe femeie pentru că avea părul scurt

Poliția a declarat că tânărul a atacat-o pe femeie pentru că avea părul scurt și astfel a presupus că este feministă.

„Din moment ce ai părul scurt, trebuie să fii feministă. Eu sunt un șovinist și cred că feministele merită să fie agresate", ar fi spus el, potrivit ziarului Korea Herald care folosește informații de la polițiști, relatează Mediafax.

Autoritățile au declarat că agresorul se afla în stare de ebrietate și că fusese diagnosticat și tratat pentru schizofrenie. În urma atacului, femeia, în vârstă de 20 de ani, a suferit răni grave la ureche și la ligamente, dar viața nu îi este pusă în pericol, a anunțat poliția. Clientul are fracturi la cap și la umăr după ce a fost lovit cu un scaun. Agresorul a fost arestat.

Femeile cu părul scurt au mai fost ținta unor atacuri în Coreea de Sud unde unii asociază coafura cu feminismul. De asemenea, unii coreeni asociază, în mod eronat, adeptele curentului cu persoanele care urăsc bărbații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un tânăr de 20 de ani a luat la bătaie o vânzătoare pentru că avea părul scurt şi credea că e feministă. Sud-coreeanul a atacat şi un client