Antena Meniu Search
x

Un tată a doi copii a murit după ce a căzut secerat în fața familiei, în UK: "Mi-aș dori să am șansa să-i spun cât de mult l-am iubit"

Un bărbat a murit după ce a suferit o criză, pe podeaua sufrageriei din casa sa. Copiii bărbatului au fost martori la întreaga scena dureroasă.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 22:37

Un tată a doi copii a murit după ce a căzut secerat în fața familiei, în UK
Un tată a doi copii a murit după ce a căzut secerat în fața familiei, în UK - Lorna Thomson

Soțul Lornei Thomson, James, s-a întins pe podeaua sufrageriei. Știa că era pe cale să facă o criză și voia să se pregătească pentru convulsii. De data aceasta, însă, a fost diferit și după ce episodul s-a încheiat nu s-a trezit. Lorna a sunat imediat la urgențe în timp ce fiul ei, care are autism, a fugit afară să aștepte paramedicii. James a fost dus de urgență la Spitalul General North Manchester și dus direct la unitatea de terapie intensivă. Era în comă de două zile când organele au început să-i cedeze, relatează Mirror.

James, care avea 39 de ani, a murit pe 18 septembrie, lăsându-i cu durere în suflet pe Lorna și cei doi copii ai lor, Jacob, în vârstă de 10 ani, și Joey, în vârstă de 8 ani. „Mi-aș dori să am șansa să-i spun cât de mult l-am iubit și cât de fericită m-a făcut. Până în ziua în care a murit am crezut că se va trezi. Am crezut sincer că se va trezi”, a spus femeia devastată.

James suferea de crize non-epileptice

James, care era contabil și locuia cu familia sa în Prestwich, suferise de crize non-epileptice înainte de a muri. El a fost diagnosticat cu această afecțiune în 2021, în urma unei lupte pentru sănătatea sa mintală. Crizele non-epileptice arată similar cu crizele epileptice, dar nu sunt cauzate de o activitate anormală a creierului. Acestea se întâmplă din cauza problemelor cu gestionarea gândurilor, amintirilor, emoțiilor sau senzațiilor din creier și sunt uneori legate de stres.

Pe acelaşi subiect

James a suferit aproximativ șapte convulsii înainte de ultima, cea care i-a adus și sfârșitul, pe 15 septembrie. Dar, familia lui încă nu știe cum a murit și ar putea trece până la un an până când vor afla rezultatele autopsiei sale.

„Paramedicii au spus că a fost în stop cardiac. Ei nu știu ce s-a întâmplat, ultima dată ne-am spus că ar putea fi o boală cardiacă congenitală și ar putea fi doar o coincidență că avea o criză în acel moment”, a continuat Lorna.

James a rămas fără oxigen timp de aproximativ 30 de minute, în timp ce paramedicii se luptau să-l resusciteze. Până când i-au făcut inima să bată din nou, el a rămas fără oxigen de prea mult timp, fiii săi fiind martorii întregului calvar. 

„Știam că va muri. Cu o zi înainte, medicii au spus că nu pot face nimic pentru el și erau absolut siguri că va muri pentru că organele lui au început să cedeze. Personalul spitalului a fost extraordinar. Au fost geniali. L-au tratat cu atâta atenție și au fost minunați cu copiii. A murit cu mama și sora sa alături. Era foarte liniștit, am stins luminile, am cântat muzica lui preferată și l-am privit” , a spus soția bărbatului.

Lorna și James s-au întâlnit în facultate, la Universitatea din Nottingham. Au început să se întâlnească când aveau 19 ani și erau împreună de 20 de ani când James a murit.

„Era o persoană incredibilă. A fost foarte amabil și generos. Întotdeauna am fost foarte sinceri cu copiii și le-am explicat totul cât de bine am putut. Jacob încearcă să învețe totul despre afecțiunile cardiace și despre cum să resusciteze oamenii, mama l-a înscris la un curs de prim ajutor pentru juniori. Vrea să fie paramedic când va crește. Joey se luptă cu adevărat cu emoțiile. A fost foarte greu, a fost o luptă cu adevărat să meargă iar la școală și să intre iar în rutina obișnuită”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un tată a doi copii a murit după ce a căzut secerat în fața familiei, în UK: "Mi-aș dori să am șansa să-i spun cât de mult l-am iubit"