Antena Meniu Search
x

Un traficant de droguri cu handicap mintal va fi spânzurat, în Singapore. Sentința a stârnit un val de proteste: "Nu cred că înţelege ce urmează să se întâmple”

Nagaenthran Dharmalingam este condamnat la moarte, în Singapore, pentru trafic de droguri, după ce, în 2009, a fost arestat încercând să strecoare 43 de grame de heroină din Malaysia în Singapore. Activiștii pentru drepturile omului au protestat în urma sentinței, mai ales că bărbaul are un handicap mintal, având un IQ de 69.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 14:29

Nagaenthran Dharmalingam
Nagaenthran Dharmalingam

Nagaenthran Dharmalingam, un cetățean malaezian, urmează să fie executat, în ciuda evaluării unui expert medical conform căruia condamnatul are un IQ de 69 - un nivel recunoscut ca indicând o dizabilitate intelectuală. În ciuda diagnosticului, guvernul din Singapore susține că bărbatul "a înțeles clar natura acțiunilor sale”, scrie BBC.

Decizia instanței a fost condamnată de grupuri internaționale pentru apărarea drepturilor omului, inclusiv Human Rights Watch, Federația Internațională pentru Drepturile Omului, Rețeaua Anti-Death Penalty Asia și Amnesty International. O petiție online în sprijinul lui Dharmalingam a strâns peste 62.000 de semnături pentru eliberarea sa. Singapore are una dintre cele mai dure pedepse din lume privind traficul de droguri, potrivit The Guardian

Familia traficantului de droguri speră într-un miracol

„Este cumplit faptul că un bărbat cu dizabilități intelectuale este pedepsit pentru o crimă non-violentă”, a transmis un semnatar al petiției. „Nici el, nici familia lui nu merită să treacă prin această durere”.

Sarmila, sora deţinutului, spune că nu este clar dacă tânărul de 33 de ani înțelege cât de gravă este situația lui. Familia sa se roagă pentru un miracol.

„Uneori mă sună și îmi spune că va fi spânzurat și că trebuie să se pregătească”, a declarat femeia pentru BBC. „Alteori spune că vrea să se întoarcă acasă să mănânce mâncare gătită. Nu cred că înţelege ce urmează să se întâmple”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un traficant de droguri cu handicap mintal va fi spânzurat, în Singapore. Sentința a stârnit un val de proteste: "Nu cred că înţelege ce urmează să se întâmple”