Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ce le-a spus soldaților liderul celui mai temut cartel de droguri din Columbia când a fost prins. Otoniel a fost trădat de oamenii lui

Bărbatul pe care Columbia îl descrie drept cel mai periculos traficant de droguri din lume le-a spus polițiștilor ”m-ați bătut”, când a fost capturat în timpul unei operațiuni de amploare, prin jungla amazoniană. Dairo Antonio Usuga, zis și Otoniel, ar fi fost trădat de oamenii lui.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.10.2021, 11:34

Dairo Antonio Usuga, cunoscut sub numele de Otoniel, a fost prins de forțele armate ale Columbiei în timpul unei operațiuni într-o zonă rurală din regiunea Uraba din Columbia, provincia Antioquia. Peste 500 de membri ai forțelor speciale și 22 de elicoptere au fost pe urmele lui.

Otoniel este acuzat că a exportat sute de tone de cocaină în fiecare an, iar autoritățile columbiene susțin că se face vinovat de moartea mai multor ofițeri de poliție și de abuzuri sexuale repetate asupra minorilor.

Guvernul Columbiei va depune luni o petiție la Curtea Supremă a țării andine pentru extrădarea lui Otoniel în Statele Unite, a declarat duminică ministrul Justiției Wilson Ruiz pentru Reuters, adăugând că procesul ar putea dura patru săptămâni.

SUA și Columbia, recompense uriașe pentru capturarea lui Otoniel 

Pe acelaşi subiect

„Extrădarea îi așteaptă pe toți cei care comit crime internaționale”, a declarat ministrul Apărării Diego Molano jurnaliştilor din Necocli, aproape de locul unde a fost capturat Otoniel, în vârstă de 50 de ani.

Columbia a oferit o recompensă de până la aproximativ 800.000 de dolari pentru informații referitoare la locul în care se află Otoniel, în timp ce guvernul SUA a oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru ajutor la localizarea lui.

Ambele recompense vor fi plătite, a spus ministrul Apărării Diego Molano, în timp ce l-a descris pe Otoniel drept „cel mai rău tip” de criminal.

Otoniel a fost trădat de oamenii din Clan del Golfo

Otoniel era capul unei rețele de trafic de droguri intitulată Clan del Golfo, sau Clanul Golfului, cea mai puternică şi mai violentă grupare criminală din lume.

Gruparea are aproximativ 4.000 de membri şi filiale în 300 de localităţi columbiene. Cu o structură militară, seamănă oroare și moarte în țară. Câştigă milioane de dolari în fiecare lună din trafic de droguri şi de persoane, minerit ilegal şi santaje. 

Șeful poliției din Columbia, generalul Jorge Vargas, a spus că o mare parte din informațiile care au condus la capturarea lui Otoniel provin de la membrii Clan del Golfo.

„Mulți oameni ai Clanului del Golfo l-au trădat”, a spus Vargas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ce le-a spus soldaților liderul celui mai temut cartel de droguri din Columbia când a fost prins. Otoniel a fost trădat de oamenii lui