Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai importanţi lideri mafioţi din ultimele decenii, în comă într-o închisoare din Italia

Matteo Messina Denaro, unul dintre cei mai importanţi lideri mafioţi din ultimele decenii, a ajuns în comă în închisoare, iar şansele de supravieţuire sunt minime.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 15:44

Liderul mafiot avea la activ şase condamnări la închisoare pe viaţă
Liderul mafiot avea la activ şase condamnări la închisoare pe viaţă - Profimedia Images
  • Matteo Messina Denaro avea la activ şase condamnări la închisoare pe viaţă.

Matteo Messina Denaro, 61 de ani, este unul dintre cei mai importanţi lideri ai grupării Cosa Nostra. El a fost capturat abia la începutul acestui ani, după ce autorităţile italiene l-au căutat timp de circa 30 de ani.

Conform Macau Business, liderul mafiot avea la activ şase condamnări la închisoare pe viaţă, pentru implicarea în numeroase atentate sângeroase. Denaro a fost implicat, printre altele, în uciderea lui Giovanni Falcone, judecător anti-Mafia, în 1992, în uciderea unui băiat de 12 ani, fiul unuia dintre martorii din dosarul Falcone, dar şi pentru punerea la cale a numeroase explozii produse în Roma, Florenţa şi Milano, în 1993, explozii soldate inclusiv cu pierderi de vieţi omeneşti.

Matteo Messina Denaro a dispărut în vara lui 1993 şi a fost în mod constant lider pe lista cu cei căutaţi infractori italieni. În ciuda eforturilor depuse de autorităţile italiene, care au apelat la numeroşi membri ai familiei Denaro şi prieteni ai liderului mafiot, acesta a reuşit să stea ascuns vreme de aproximativ trei decenii.

Ancheta a scos la iveală, în cele din urmă, că Denaro a petrecut cea mai mare parte din timp la o vilă situată în apropiere de oraşul în care s-a născut, Castelvetrano, în vestul Siciliei, unde beneficia de toate condiţiile necesare pentru a duce o viaţă de lux, dar şi locuri special amenajate în care se ascundea când zona era verificată de autorităţi.

Pe acelaşi subiect

Într-un final, în ianuarie anul acesta, Denaro, care suferea de ceva timp de cancer la colon, a fost capturat după ce a mers în mod clandestin la o clinică privată, pentru un control de specialitate.

Liderul mafiot a fost încarcerat într-o închisoare de maximă siguranţă din L'Aquila. A continuat să fie tratat în închisoare pentru combaterea cancerului la colon, dar se pare că fără succes. La opt luni de la momentul în care a fost încarcerat, autorităţile italiene anunţă că starea de sănătate a lui Denaro s-a agravat, astfel că mafiotul ar fi intrat într-o stare de comă ce ar fi ireversibilă.

Medicii au stabilit că nu se mai impune alimentarea lui Denaro, astfel că nu îl mai hrănesc pe acesta nici măcar în mod artificial. De asemenea, trebuie precizat că mafiotul a transmis deja că nu doreşte să fie resuscitat, în cazul în care o asemenea măsură s-ar impune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Unul dintre cei mai importanţi lideri mafioţi din ultimele decenii, în comă într-o închisoare din Italia