Antena Meniu Search
x

O a doua ascunzătoare a lui Matteo Messina Denaro, descoperită de polițiștii italieni. Au găsit bijuterii, pietre prețioase și argintărie

O a doua ascunzătoare folosită de cel mai căutat mafiot din Italia, Matteo Messina Denaro, a fost descoperită în spatele unui dulap. Poliția italiană a spus că în camera secretă a mafiotului au fost găsite bijuterii, pietre prețioase și argintărie.

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 17:51

O a doua ascunzătoare a lui Matteo Messina Denaro, descoperită de polițiștii italieni. Au găsit bijuterii, pietre prețioase și argintărie
O a doua ascunzătoare a lui Matteo Messina Denaro, descoperită de polițiștii italieni. Au găsit bijuterii, pietre prețioase și argintărie - Profimedia

Au fost găsite și cutii goale de carton, ceea ce sugerează că documentele potențial incriminatorii au fost distruse după ce Matteo Messina Denaro a fost arestat luni. Era la o ședință de chimioterapie la o clinică privată din Sicilia. La scurt timp după ce a fost reținut, șeful mafiei a fost dus la o închisoare din L'Aquila, în regiunea Abruzzo din centrul Italiei, unde rapoartele spun că va continua să primească tratament pentru cancerul său, potrivit BBC.

Buncărul se află într-o casă la aproximativ 300 de metri de prima ascunzătoare

Joi, Messina Denaro a refuzat să se prezinte prin intermediul unui apel video la o audiere privind uciderea judecătorilor Paolo Falcone și Giovanni Borsellino în 1992. Crimele sunt doar două dintre crimele pentru care Messina Denaro, fostul șef al mafiei Cosa Nostra, a fost găsită vinovat. Presa italiană a raportat că există semne că a doua ascunzătoare, o cameră mică, în care putea încăpea doar o persoană, a fost locuită „recent”. Buncărul se află într-o casă la aproximativ 300 de metri de prima ascunzătoare a șefului mafiei din orașul sicilian Campobello di Mazara.

Cheile de la mașină găsite în geanta pe care o purta Messina Denaro în momentul arestării sale au condus anchetatorii la prima locație. Presa italiană a spus că au fost găsite parfumuri de lux, mobilier scump și haine de designer, precum și două telefoane mobile și pastile Viagra.

Pe acelaşi subiect

Poliția îl vâna pe șeful mafiei de trei decenii

Poliția îl vâna pe șeful mafiei de trei decenii când a fost prins luni. Făcuse programarea la clinică sub un nume fals. Aliasul, Andrea Bonafede, a stârnit bănuielile polițiștilor când și-au dat seama că este numele nepotului defunctului șef al mafiei Leonardo Bonafede.

După ce au încercat să urmărească telefonul prin satelit, Poliția și-a dat seama că adevăratul mobil al lui Leonardo Bonafede nu se afla în Palermo în 2020 și 2021, când un bărbat care folosea acest nume a fost operat în oraș. În perioada în care a fost la conducerea Cosa Nostra, Messina Denaro a făcut spălare de bani, trafic de droguri și aruncarea ilegală de deșeuri. El a fost condamnat în lipsă în 2002 pentru o serie de crime.

Detaliile despre cum a trăit Messina Denaro înainte de arestarea sa au început să apară. Locuia într-o casă modestă în Campobello di Mazara, la 116 km de Palermo și la doar 8 km de locul său natal, Castelvetrano. Un vecin a declarat pentru televiziunea italiană că l-a văzut frecvent pe bărbat și că se salutau în mod regulat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O a doua ascunzătoare a lui Matteo Messina Denaro, descoperită de polițiștii italieni. Au găsit bijuterii, pietre prețioase și argintărie