Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Matteo Messina Denaro, naşul mafiei siciliene Cosa Nostra, supranumit ''Diabolik''. S-a lăudat că a umplut un cimitir de unul singur

Carabinierii au reuşit să-l aresteze pe singurul cap mafiot din Cosa Nostra care reuşise să se eschiveze timp de trei decenii. Matteo Messina Denaro - supranumit Diabolik - a fost capturat într-o clinică particulară din Palermo. Denaro este descendent al unei familii cu veche tradiţie mafiotă, iar tatăl sau a fost prieten apropiat al celebrului Toto Riina. Acesta l-a tratat ca pe propriul fiu şi l-a pregătit pentru conducerea organizaţiei. Iar Messina Denaro s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. La un moment dat a declarat chiar că a umplut un cimitir, de unul singur. 

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 08:03

Profimedia Images Vezi și

Matteo Messina Denaro a decis să devină o fantomă după o întâlnire avută la Roma, cu un alt mafiot de top căruia i-a transmis misiunea secretă ordonată de Toto Riina: uciderea a doi procurori marcanţi ai Italiei. Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino au fost lichidaţi în anul 1992, dar nu înainte de a băga după gratii mai mulţi mafioţi importanţi, alături de şefii lor. 

De atunci, carabinierii l-au căutat neîncetat, dar de fiecare dată a reuşit să scape. Presa italiană specula că are surse în interiorul forţelor de ordine, care îl avertizau ori de câte ori se pregătea o descindere. Fostul procuror adjunct din Palermo care l-a vânat timp de 8 ani pe Denaro a susţinut că adevărata sa protecţie venea din infama lojă masonică Pi Due, din care ar face parte foarte mulţi mafioţi, dar şi preşedinţi sau şefi de guvern care nu sunt acceptaţi de riturile regulare. Printre cei care ar fi aparţinut de Pi Due ar fi făcut parte inclusiv Nicolae Ceauşescu. 

De această dată, Matteo Denaro nu a mai avut nicio şansă să se sustragă arestării, mai ales că întreaga zonă în care se afla clinica a fost monitorizată aerian, astfel încât să fie văzută orice mişcare suspectă. 

Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei: Nu am câștigat războiul, nu am învins încă Mafia, dar aceasta a fost o bătălie fundamentală de câștigat și este o lovitură grea pentru crima organizată.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, Matteo Denaro nu este doar singurul naş Cosa Nostra care se mai afla în libertate. Este şi singurul care cunoaşte în detaliu modul în care au fost organizate cele două atentate în care şi-au pierdut viaţa procurorii Falcone şi Borsellino.

Povestea temutului ''Diabolik''

Oricum, mafiotul sicilian s-a dovedit a fi un specialist în stabilirea de recorduri în cadrul organizaţiei. Este singurul necăsătorit, dar are - totuşi - o fiică. Asta nu înseamnă că nu a avut un număr incredibil de iubite. De asemenea, refuza să se îmbrace în stilul clasic al donilor sicilieni şi purta numai costume făcute pe comandă şi - în ciuda faptului că se ferise de şcoală - era un autodidact, care putea cita din clasicii latini şi greci.

Dar, în sfârşit, carabinierii pot răsufla uşuraţi, după ce au încheiat trei decenii de căutări şi de triere a mii şi mii de denunţuri, cea mai mare parte a lor trimise poliţiei de mitomani, care ba îl vedeau în faţa casei lor, ba într-un bar, unde Denaro ar fi stat relaxat şi ar fi băut bere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Povestea lui Matteo Messina Denaro, naşul mafiei siciliene Cosa Nostra, supranumit ''Diabolik''. S-a lăudat că a umplut un cimitir de unul singur