Antena Meniu Search
x

Unul dintre luptătorii de la Azovstal capturat de ruşi şi-a regăsit iubita, după luni de separare. Volodimir şi Alina trebuiau să se căsătorească în aprilie

Despărţiţi de război, uniţi de dragoste. Volodimir şi Alina au trăit o poveste desprinsă parcă din carţi, care le-a demonstrat că iubirea adevărată învinge totul.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 14:58

Unul dintre luptătorii de la Azovstal capturat de ruşi şi-a regăsit iubita, după luni de separare. Volodimir şi Alina trebuiau să se căsătorească în aprilie - Twitter

Capturat de ruşi, Volodimir, unul dintre luptătorii de la Azovstal, şi-a regăsit iubita, după luni de separare.

Nuntă anulată de război 

Cei doi trebuiau să se căsătorească în luna aprilie, însă războiul le-a distrus planurile. În plus, le-a răpit şi copilul nenăscut. Chiar în perioada când trebuiau să fie cei mai fericiţi, Alina a pierdut o sarcină.

Apoi a fost nevoită să fugă din Mariupol. Asta în timp ce iubitul său rezista alături de camarazii săi în uzina Azovstal timp de trei luni. Volodimir a fost grav rănit, iar ulterior a fost capturat de ruşi. Recent însă a fost eliberat şi şi-a reîntâlnit iubita. Povestea celor doi a fost relatată pe Twitter de Anton Gerașcenko, consilier în Ministerul ucrainean de Externe.

Reamintim că pe 17 mai, într-o declaraţie a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei se anunţa că forțele ucrainene și-au încheiat „misiunea de luptă” în orașul asediat Mariupol, după 83 de zile de rezistenţă. Comandanții unităților staționate în uriașa oțelărie Azovstal din oraș au primit ordin „să salveze viețile personalului lor”, se mai arată în declarație. 

Autorităţile ucrainene afirmaseră că 1.000 de soldaţi ucraineni, între care 600 răniţi, potrivit unuia dintre comandanţii lor - se aflau în galeriile subterane ale imensului combinat siderurgic, devenit simbol al rezistenţei ucrainene de la invazia rusă lansată în 24 februarie. Ei se retrăseseră la Azovstal după mai bine de o lună de asediu împotriva Mariupolului, port strategic la Marea Azov, în sud-estul Ucrainei, atacat de armata rusă din primele zile ale războiului şi distrus aproape în totalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Unul dintre luptătorii de la Azovstal capturat de ruşi şi-a regăsit iubita, după luni de separare. Volodimir şi Alina trebuiau să se căsătorească în aprilie