Antena Meniu Search
x

„Vreau un tată bun”. Scrisoarea unui băieţel de 7 ani, dintr-un adăpost pentru violenţă domestică, pentru Moş Crăciun

O scrisoare emoţionantă a unui băieţel de 7 ani pentru Moş Crăciun a făcut înconjurul lumii în această săptămână. Dorinţa sa a fost citită, printre lacrimi, de zeci de mii de persoane şi a atins inimile tuturor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.12.2021, 15:25

Mama lui a observat scrisoarea în rucsac și a fost atât de emoţionată încât adăpostul pentru violență domestică în care locuiesc a postat-o pe pagina lor de Facebook.

Copilul a fost nevoit să fugă de acasă, alături de mama sa

Scrisoarea sfâșietoare subliniază o parte din traumele prin care a trecut copilul de doar 7 ani:

"Dragă Mosule,

Pe acelaşi subiect

A trebuit să părăsim casa. Tata era supărat. A trebuit să facem toate treburile. Tata obține tot ce-şi doreşte de fiecare dată. Mama a spus că este timpul să plecăm și ne va duce într-un loc mai sigur, unde să nu ne fie frică. Sunt încă neliniştit. Nu vreau să vorbesc cu ceilalți copii. Ai de gând să vii de Crăciun? Nu avem nimic din lucrurile noastre aici. Poți să aduci niște cărți cu capitole, un dicționar, o busolă și un ceas? De asemenea, vreau un tată foarte, foarte bun. Poți să faci și tu asta?

Cu dragoste, Blake."

Scrisoarea sa a devenit virală, atingând inimile oamenilor din întreaga lume.

„Nu am anticipat niciodată că va primi atenția pe care a primit-o”, a declarat Kathryn Jacob, președintele și CEO-ul adăpostului nonprofit SafeHaven.

De când adăpostul a postat scrisoarea au primit o mulțime de donații şi cadouri de sărbători pentru copiii care stau la adăpost, inclusiv toate darurile pe care le-a cerut Blake.

Scrisoarea emoţionantă a unui băieţel de 7 ani, dintr-un adăpost pentru violenţă domestică, pentru Moş Crăciun

Facebook / SafeHaven of Tarrant County

Kathryn a explicat că se confruntă foarte des cu astfel de situații la adăpostul lor, care deservește tot județul Tarrant din zona Dallas și Fort Worth, Texas. „Pentru noi este o poveste pe care o auzim, din păcate, tot timpul”, a spus ea într-un interviu pentru TODAY miercuri. "În seara asta avem 73 de copii în adăpost. Deci Blake este doar unul dintre mulți."

Ceea ce a frapat personalul, a spus Kathryn, a fost răspunsul dat în comentarii de unele femei care au supraviețuit violenței domestice.

„Una din trei femei din Texas va suferi violență domestică de-a lungul vieții”, a explicat ea. „Chiar dacă știm în mod inerent acest lucru, ceea ce a fost zdruncinător pentru noi a fost numărul de femei care au comentat la acea poveste spunând că se pot raporta la ea”

Blake și mama lui au venit la adăpost încă din preajma Zilei Recunoştinţei şi probabil vor rămâne în continuare acolo de sărbători. Preşedinta asociaţiei a subliniat că cei doi nu se află în pericol, fiind mai ales în atenţia presei.

„Nu am compromite niciodată asta printr-o postare pe rețelele sociale sau altfel”, a scris SafeHaven pe Facebook. "Blake și mama lui sunt în siguranță! Vă mulțumim pentru grija pentru familia lui."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » „Vreau un tată bun”. Scrisoarea unui băieţel de 7 ani, dintr-un adăpost pentru violenţă domestică, pentru Moş Crăciun