Antena Meniu Search
x

Povestea impresionantă a unui băiețel de 10 ani care anul trecut i-a cerut lui Moș Crăciun un leac pentru Covid-19. Ce i-a scris anul acesta

În scrisorile lor către Moș Crăciun, cei mai mulți copii cer jucării și dulciuri, însă Jonah Simons, care acum are 10 ani, a cerut anul trecut un remediu pentru coronavirus pentru a salva lumea. Scrisoarea lui Jonah a fost colectată prin programul Operațiunea Moș Crăciun a Serviciului Poștal din SUA și publicată pe CNN. A fost una dintre multele care au dezvăluit impactul pandemiei asupra copiilor din întreaga lume.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 16:46

În acest sezon de sărbători, băiatul de 10 ani din Florida i-a scris din nou lui Moș Crăciun. 

"Dragă Moș Crăciun, sunt eu Jonah. Îți amintești de mine? Eu am fost cel care a cerut un leac pentru covid", a scris el într-o scrisoare adresată Polului Nord și împărtășită cu CNN

"Apropo, îți mulțumesc mult pentru vaccin! Ai ajutat la salvarea de vieți. Anul acesta, te rog, pot să primesc un costum de Moș Crăciun pentru a vă răspândi bucuria în întreaga lume?", a scris băiețelul de 10 ani în scrisoarea lui.

Jonah are planuri mari pentru costumul de Moș Crăciun.

Pe acelaşi subiect

„Vreau să-l port și să merg prin cartier și să răspândesc bucuria lui Moș Crăciun, să întreb oamenii ce vor de Crăciun”, a spus elevul de clasa a cincea pentru CNN.

Micul Jonah își scrie singur scrisorile pentru Moș Crăciun

Mama lui, Doe Simons, spune că Jonah își compune singur scrisorile lui Moș Crăciun, fără ajutorul părinților săi.

”Scrisoarea e modul lui de a-și comunica sentimentele și de a-și exprima ceea ce și-ar dori să se întâmple”, a spus mama lui Jonah.

Povestea impresionantă a unui băiețel de 10 ani care anul trecut i-a cerut lui Moș Crăciun un leac pentru Covid-19

CNN

A ajuta pe alții nu este o noutate pentru Jonah

Jonah e cunoscut pentru faptele lui bune în comunitatea din Parkland de ani de zile. Masacrul de la Liceul Marjory Stoneman Douglas, din 2018, soldat cu 17 morți, a avut un mare impact asupra băiețelului.

„Ceea ce s-a întâmplat aici a avut un mare impact asupra copiilor din cartier. El era la gimnaziu, iar școala lui era închisă în acea zi”, spune ea. „Când vede impactul pe care îl are ajutorul pe care el îl acordă altora, vrea să facă mai mult pentru a ajuta”.

Jonah a împlinit 10 ani în iulie, iar în locul cadourilor de ziua lui, el le-a cerut rudelor și prietenilor să doneze bani Spitalului de Cercetare pentru Copii St. Jude. Inițiativa lui a dus la strângerea a 1.000 de dolari pentru spital.

Apoi, el și-a marcat ziua de naștere donându-și părul către Locks of Love, organizația de caritate care face peruci pentru copiii cu cancer sau alte afecțiuni medicale. Pe toata perioada de izolare, el a făcut echipă cu câțiva prieteni să își lase părul să crească până la 9 centimetri, pentru a-l dona apoi organizațiilor de caritate.

Jonah vrea să devină președintele SUA

Jonah vrea să fie o mulțime de lucruri când va crește. De cele mai multe ori le spune oamenilor că vrea să fie medic, avocat sau ofițer de poliție. Dar crede că poate face o diferență mai mare ca lider al lumii libere.

„Cel mai bun obiectiv al meu este să fiu președinte”, spune el. „În acest fel, pot face schimbări în multe lucruri și pot lua decizii care îi ajută pe alții.”

Jonah are deja planuri mari pentru a 11-a aniversare, în iulie anul viitor. El speră că pandemia de Covid-19 va deveni istorie până arunci și că va putea merge în tabere fără să poarte mască de protecție. 

S-a înscris și pentru a fi ambasador pentru cei fără adăpost și, încă o dată, plănuiește să-și folosească ziua de naștere pentru a strânge bani pentru persoanele aflate în nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Povestea impresionantă a unui băiețel de 10 ani care anul trecut i-a cerut lui Moș Crăciun un leac pentru Covid-19. Ce i-a scris anul acesta