Antena Meniu Search
x

Youtuber condamnat la 6 luni de închisoare, după ce şi-a înscenat accidentul de avion. Prăbuşirea, filmată şi postată pe internet

Un youtuber american, care a înscenat în mod deliberat prăbuşirea avionului în care se afla, pentru a-şi filma evadarea cu paraşuta înainte de prăbuşirea aeronavei, generând vizualizări online prin intermediul acestui videoclip senzaţional, a fost condamnat luni la şase luni de închisoare.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 06.12.2023, 12:17

- Youtube

Vizionat de câteva milioane de ori, acest videoclip din noiembrie 2021 îl prezintă pe Trevor Jacob, un atlet pasionat de sporturi extreme, aruncându-se din avionul său deasupra Californiei, cu selfie stick-ul în mână, după o aparentă problemă tehnică. Incidentul spectaculos a fost filmat din mai multe unghiuri cu ajutorul camerelor ataşate pe aparat.

În realitate însă, accidentul a fost orchestrat de la A la Z de acest pilot experimentat pentru a promova o companie cu care semnase un contract de sponsorizare, a explicat într-un comunicat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

În videoclipul său, paraşutistul - care a reprezentat Statele Unite la competiţiile de snowboarding de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din 2014 - a prezentat un portofel produs de sponsorul său.

Trevor Jacob "a comis cel mai probabil acest delict cu scopul de a genera o acoperire mediatică şi pe reţelele sociale în vederea obţinerii de câştiguri financiare", au denunţat procurorii responsabili de caz. "Acest tip de comportament 'îndrăzneţ' nu poate fi tolerat", au adăugat ei.

Youtuberul a mărturisit autorităţilor că nu ştie unde s-a prăbuşit avionul

Atletul, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat pentru obstrucţionarea unei anchete federale. El risca o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare. După accident, acesta a declarat autorităţilor că nu ştie unde s-a prăbuşit avionul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ancheta a scos la iveală însă că el însuşi a recuperat epava împreună cu un prieten folosind un elicopter, înainte de a tăia avionul în bucăţi mici pe care le-a aruncat în pubele, potrivit Agerpres. De asemenea, el a recunoscut că a minţit oferind anchetatorilor un raport fals, care indica faptul că avionul se confruntase cu o problemă tehnică.

Youtuberul "a dat dovadă de o lipsă excepţională de judecată în comiterea acestei infracţiuni", au adăugat procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Mapamond » Youtuber condamnat la 6 luni de închisoare, după ce şi-a înscenat accidentul de avion. Prăbuşirea, filmată şi postată pe internet