Antena Meniu Search
x

Zeci de femei, filmate când urinau pe stradă, au devenit fără voie vedete pe site-urile pentru adulţi din Spania. Judecătorul a respins cazul: nu este o infracţiune

Zeci de femei din Spania au aflat, cu stupoare, că au fost filmate pe ascuns în timp ce urinau în spaţiul public. Videoclipurile respective îi îmbogăţesc acum pe infractorii sexuali care au postat totul pe site-urile pentru adulţi, iar legea nu e de partea victimelor neputincioase: un judecător spaniol a respins cazul.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 13:09

Protest în San Cibaro, Spania, pentru cele peste 80 de femei filmate pe ascuns (aprilie 2021)
Protest în San Cibaro, Spania, pentru cele peste 80 de femei filmate pe ascuns (aprilie 2021) - Profimedia

Aproximativ 80 de femei din Spania au fost filmate pe ascuns în timp ce urinau în spaţiul public, pe o stradă lăturalnică. Acestea susţin că au recurs la soluţia disperată din lipsa unor toalete special amenajate în zona festivalului local A Maruxaina, din orașul Cervo. Gestul lor nu le-a scăpat, însă, camerelor de filmat instalate de cei care profită acum de pe urma lor, pe site-urile pentru adulţi. Imaginile au fost postate pe internet, iar feţele victimelor, precum şi alte părţi ale corpului acestora sunt vizibile, relatează BBC.

Când au descoperit acest lucru, o parte dintre persoanele afectate au recurs la măsuri legale în 2020, solicitând ca înregistrările, al căror autor rămâne necunoscut, să devină obiectul unei anchete temeinice. Dar judecătorul Pablo Muñoz Vázquez a clasat cazul, determinând o asociație pentru drepturile femeilor să facă apel. Acesta a motivat totul pe baza faptului că imaginile au fost surprinse în spaţiul public, iar în acest caz faptele comise nu ar putea reprezenta infracţiuni. Potrivit documentelor instanței, judecătorul a decis, de asemenea, că nu a constatat „nicio intenție de a încălca integritatea fizică sau morală” a femeilor afectate.

Una din femeile filamte pe ascuns, în Spania: "Am văzut videoclipul plângând"

"Am intrat în panică", îşi aminteşte Jenniffer, una dintre victime, vorbind despre momentul în care un prieten a anunţat-o că a văzut imaginile respective. "Am văzut videoclipul plângând, mi-a fost foarte ruşine, nu știam ce să fac", adaugă ea. Aceasta a avut nevoie de terapie pentru a îşi reveni în urma traumei emoţionale, la fel ca multe altele dintre femeile filmate pe ascuns. "Sunt foarte frustrată. Practic, (judecătorul n.r.) spune că e OK dacă cineva te filmează pe stradă și apoi postează totul pe un site porno și câștigă bani din asta", adaugă Jennifer, furioasă. Alături de celelalte victime, aceasta aşteaptă răspunsul autorităţilor legale din provincia Lugo, în speranța că tot cazul va fi, în cele din urmă, anchetat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Zeci de femei, filmate când urinau pe stradă, au devenit fără voie vedete pe site-urile pentru adulţi din Spania. Judecătorul a respins cazul: nu este o infracţiune