Antena Meniu Search
x

Aretha Franklin, omagiată de mii de oameni în prima zi a funeraliilor. Imaginea cu regina muzicii soul picior peste picior în sicriul aurit i-a șocat pe fani (Video)

Mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu legendarei cântărețe Aretha Franklin în prima zi a funeraliilor publice, organizate la Muzeul de Istorie Afro-Americană "Charles H. Wright" din Detroit.

Mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu legendarei cântărețe Aretha Franklin în prima zi a funeraliilor publice, organizate la Muzeul de Istorie Afro-Americană "Charles H. Wright" din Detroit.

Trupul neînsuflețit al artistei a fost expus într-un sicriu aurit, în interiorul căruia au fost gravate cu mici litere de aur cuvintele  “The Queen of Soul/Regina muzicii soul”, informează The Sun.

Imaginea cu regina muzicii soul așezată picior peste picior în sicriul aurit i-a uimit pe fanii care au venit să-i aducă flori și să plângă sau să cânte la căpătâiul acesteia.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aranjamentele florale din jurul sicriului, cu trandafiri roz și culoarea lavandei, au fost create astfel pentru a reflecta dragostea artistei pentru aranjamentele impunătoare.

Aretha Franklin inmormantata intr-un sicriu aurit

Aretha Franklin, o divă până la final

Aretha Franklin a fost îmbrăcată într-o rochie roșie strălucitoare, încălțată în pantofi roșii și așezată picior peste picior, pentru a aminti că legendara artistă era o femeie puternică, ce se simțea confortabil în pielea ei.

Sabrina Owens, nepoata Arethei Franklin, care s-a numpărat printre cei care au organizat evenimentul, a confirmat că rochia respectivă "ar fi fost ceva ce artista ar fi selectat pentru ea".

"Ținând cont de tot ceea ce a oferit ea lumii întregi, am simțit că trebuie și noi să-i oferim un omagiu care să se potrivească legendei. Iubea detroit-ul, iar detroit-ul a iubit-o pe ea", a spus Sabrina Owens.

Aretha Franklin inmormantata intr-un sicriu aurit

Potrivit programului funeraliilor publice, ceremonii pentru public vor avea loc marți și miercuri la Muzeul de Istorie Afro-americană între 9:00 şi 21:00.

Aretha Franklin va fi înmormântată pe 31 august, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Greater Grace Temple, la care vor participa doar familia și apropiații.

La această ceremonie, sunt așteptați să cânte numeroși artiști, printre care Stevie Wonder, Faith Hill, Jennifer Hudson, Fantasia, Shirley Caesar, Ron Isley, Chaka Khan, Yolanda Adams, Jennifer Holliday, dar Edward Franklin, unul dintre fiii artistei.

Slujba de înmormântare va reflecta rădăcinile gospel ale cântăreţei, iar pentru a marca aceasta, starurile care vor cânta sunt Marvin Sapp şi Vanessa Bell Armstrong.

Aretha Franklin Choir şi Aretha Franklin Celebration Choir au fost incluse, de asemenea, în program.

Ea va fi înmormântată la cimitirul Woodlawn în Detroit, alături de tatăl, surorile, fratele şi nepotul său.

Aretha Franklin, regina muzicii soul

Aretha Franklin a murit pe 16 august, în casa ei din Detroit, la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit mai multă vreme de cancer la pancreas.

Născută în Memphis, pe 25 martie 1942, Aretha Franklin a învăţat de la artiste ca Mahalia Jackson şi Clara Ward. A colaborat mai întâi cu casa de discuri Columbia, care nu a reuşit să îi încadreze vocea şi stilul. În 1966, s-a mutat la Atlantic Records, iar producătorul Jerry Wexler a reşit să o aducă în lumina reflectoarelor. În următorii doi ani, a devenit cunoscută în întreaga Americă şi în Europa.

"Lady Soul" - un simbol al mândriei persoanelor de culoare - a fost premiată de Martin Luther King, în timp ce imaginea sa a apărut pe coperta revistei Time. A lansat 41 de albume de studio, a colaborat cu nume precum James Brown, Dionne Warwick, Luther Vandross, Eurythmics şi Lauryn Hill.

Aretha Franklin inmormantata intr-un sicriu aurit

În anii 1980, a apărut în comedia „The Blues Brothers ”, a intrat în topuri cu „Who's Zooming Who?” şi a lansat un duet cu George Michael, „I Knew You Were Waiting (For Me)”. În urmă cu doi ani, a interpretat melodia „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” la ceremonia Kennedy Center Honours, organizată de Barack Obama, preşedinte al Statelor Unite.

Coverul piesei „Respect” a lui Otis Redding a devenit, în interpretarea ei, un imn feminist care a transformat-o într-un simbol al mişcărilor pentru drepturile civile şi ale femeilor.

În 1987, ea a devenit prima femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.  În 2015, a primit Presidential Medal of Freedom. A câştigat, între altele, 20 de premii Grammy.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Aretha Franklin, omagiată de mii de oameni în prima zi a funeraliilor. Imaginea cu regina muzicii soul picior peste picior în sicriul aurit i-a șocat pe fani (Video)