Antena Meniu Search
x

Festivalul Cavalerilor Teutoni, la Cetatea Feldioara din Brașov

Cetatea Feldioarei din judeţul Braşov a făcut o călătorie în timp şi a ajuns pe vremea când cavalerii teutoni erau străjerii de vază ai creştinismului. Într-o atmosferă desprinsă parcă din secolul al 12-lea, domniţe, cavaleri în armuri, negustori au dat un suflu medieval cetăţii.

Vezi și

Cetatea Feldioarei din judeţul Braşov a făcut o călătorie în timp şi a ajuns pe vremea când cavalerii teutoni erau străjerii de vază ai creştinismului. Într-o atmosferă desprinsă parcă din secolul al 12-lea, domniţe, cavaleri în armuri, negustori şi alte personaje ale epocii au dat un suflu medieval cetăţii de pe malul Oltului. Iar oamenii s-au adunat, cu mic, cu mare, să vadă spectacolul care a făcut parte din cea de-a opta ediţie a festivalului Cavalerilor Teutoni.

Pe ritmul impus de tobe şi pe acordurile înalte ale cimpoaielor, călăreţii, domniţele şi negustorii au mărşăluit către porţile cetăţii Marienburg. Acesta era numele de odinioară al Cetăţii Feldioara. Odată ajunşi, cavalerii au trecut la duel.

Totul face parte, însă, dintr-un spectacol organizat la Festivalul Cavalerilor Teutoni, ajuns la a opta ediţie. Nicolae dă viaţă unui astfel de personaj.

Întoarcerea în Evul Mediu nu a fost rezervată doar domnilor. Toată suflarea din cetatea recent reabilitată a îmbrăcat straiele trecutului.

Cetatea Feldioara a fost ridicată în secolul al 13 lea şi este cea mai importantă fortificaţie zidită de cavalerii teutoni în Transilvania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Festivalul Cavalerilor Teutoni, la Cetatea Feldioara din Brașov