Antena Meniu Search
x

Zeci de celebrități participă la maratonul digital "Race for the Cure Romania 2020", o premieră mondială

Fundația Renașterea anunță că organizează pe 25, 26 si 27 septembrie, traditionala cursa Race for the Cure Romania, în premieră mondială, în format digital, în acelasi timp cu 31 de state europene partenere.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.09.2020, 20:23

  • Peste 40 de vedete vor participa la eveniment
  • Cursa, pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei

Race for the Cure, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii, aflat, în 2020, la cea de-a șasea ediție, aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.

40 de echipe de celebrități din România printre care Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu și-au creat echipele de start în competiția digitală, iar membrii echipelor sau participanți singulari pot fi toți cei care se înscriu cu o donație minimă care se va transformă în ecografii, mamografii și acțiuni de susținere a pacientelor oncologice din România.

Premiera pe care o aduce ediția din 2020 este că participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa, va putea aduce susținere și donații femeilor din România pentru prevenția și combaterea cancerului de san, de col uterin sau ovarian fiind o cursa digitală, fără un traseu fix, prestabilit.

"Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe bandă de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colț din România sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu, și apoi să arătăm în online, folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, că suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și investigațîi medicale periodice. Statisticile sunt alarmante, plasând România pe un nemeritat loc fruntaș în ceea ce privește rată mortalității în Europa, deoarece prevenția și diagnosticarea precoce încă nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt copleșitoare. Haideți să colorăm Facebook-ul, Instagram-ul, Tik-Tok-ul în roz în zilele Digital Race for the Cure, să donăm și să ii îndemnăm pe toți să o facă. Fiecare înscriere e trasformata de Fundația Renașterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viață!", subliniază Mihaela Geoană, Președinte și co-fondator al Fundației Renașterea.   

Procedura de înscriere și participare, împreună cu toate detaliile și informațiile legate de Race for the Cure 2020 și de acțiunile Fundației Renașterea se pot găși pe site-ul oficial al evenimentului internațional:  https://www.raceforthecure.eu/ro/ și pe https://fundatiarenasterea.ro/

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Zeci de celebrități participă la maratonul digital "Race for the Cure Romania 2020", o premieră mondială