Antena Meniu Search
x

Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel

În fiecare an, sărbătorile de Paşte îl prind pe Nicolai Tand în casa părintească din Rozalva, judeţul Maramureş. Îi place să adune cât mai mulţi oameni în jurul mesei, care musteşte de bucatele pregătite cu drag.

de Redactia Observator

la 29.04.2019, 10:43

Vezi și

În fiecare an, sărbătorile de Paşte îl prind pe Nicolai Tand în casa părintească din Rozalva, judeţul Maramureş. Îi place să adune cât mai mulţi oameni în jurul mesei, care musteşte de bucatele pregătite cu drag. Până la marele ospăţ, unul din cei mai populari chefi din ţară a făcut un adevărat tur de forţă în bucătărie. Şi mărturiseşte că din nicio reţetă nu au lipsit secretele mamei.

Usturoiul şi ceapa verde trebuie să se simtă puternic, spune Nicolai Tand. Aranjarea în tavă este şi ea demnă de un chef.

Cât timp drobul stă la cuptor, Nicolai Tand trece la felul principal: ciorba de miel.

O ciorbă de miel ca la carte are secretele ei. Ca să-şi păstreze dulceaţa, toate legumele trebuie adăugate la final, iar smântâna nu trebuie să lipsească.

Piesa de rezistenţă de pe masa de Paşte rămâne însă friptura suculentă de miel. Aici, rozmarinul şi cimbrul sunt condimentele de bază. Apoi, carnea este frăgezită cu un vin sec.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel