Antena Meniu Search
x

Ringo Starr şi Barry Gibb, cavaleri ai Reginei Marii Britanii

Ringo Starr, toboşarul de la Beatles, şi Barry Gibb, cofondatorul Bee Gees, au fost făcuţi cavaleri de către Regina Elisabeta a Marii Britanii.

Vezi și

Ringo Starr, toboşarul de la Beatles, şi Barry Gibb, cofondatorul Bee Gees, au fost făcuţi cavaleri de către Regina Elisabeta a Marii Britanii. Cei doi veterani s-au bucurat de această onoare datorită serviciilor aduse muzicii, alături de alte vedete britanice. Potrivit tradiţiei, personalităţile care primesc titlul de cavaler sunt selectate de două ori pe an, cu ocazia zilei de naştere a Reginei şi în preajma Anului Nou. 

Legendarul baterist Ringo Starr este cap de listă între personalităţile britanice onorate de Regina Elisabeta a Doua înaintea Anului Nou. Pe numele său adevărat Richard Starkey, el a devenit astfel cel de-al doilea membru al The Beatles, după Paul McCartney, care primeşte titlul de "Sir". În vârstă de 77 de ani, Ringo a fost numit cavaler pentru serviciile aduse muzicii şi pentru activitatea sa filantropică. 

Un alt nume mare aflat pe lista celor onoraţi de către regina Marii Britanii este Barry Gibb, pionier al muzicii disco din anii 70.  

Împreună cu fraţii săi Maurice şi Robin, Barry Gibb a fondat trupa Bee Gees. În vârstă de 71 de ani, muzicianul a devenit cunoscut pentru piese precum "Stayin' Alive" sau "Night Fever". Într-un mesaj, Gibb a declarat că se simte onorat şi mândru pentru recunoaşterea primită. 

Autorul britanic Michael Morpurgo, cunoscut pentru romanul său "War Horse", şi balerina Darcey Bussell se află de asemenea printre cei onoraţi înainte de Anul Nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » Ringo Starr şi Barry Gibb, cavaleri ai Reginei Marii Britanii