Antena Meniu Search
x

România este în DOLIU! Celebrul istoric Radu Florescu a murit

A făcut din Dracula un adevărat brand în SUA, a fost un renumit profesor la Boston College şi a dus numele României departe! La 89 de ani s-a stins din viaţă

A făcut din Dracula un adevărat brand în SUA, a fost un renumit profesor la Boston College şi a dus numele României departe! La 89 de ani s-a stins din viaţă

Născut în 1925 la Bucureşti, profesorul Florescu, educat la Universitatea Oxford, a devenit cunoscut în întreaga lume cu best-sellerul publicat în 1972, „În căutarea lui Dracula” (scris împreună cu Raymond McNally). Cartea dezvăluie pentru prima oară identitatea istorică a lui Dracula, care este de fapt domnitorul valah Vlad Ţepeş. „În căutarea lui Dracula”, publicată de NYGraphic Society şi ulterior de Little-Brown, a fost tradusă în 12 limbi şi aconstituit sursă de inspiraţie pentru şase documentare realizate în diverse ţări.

Cartea este una dintre cele cinci scrise pe această temă în 20 de ani de către Florescu şi McNally. În 1972, lucrarea inovatoare a profesorului Florescu, „În căutarea lui Dracula”, a făcut senzaţie în media. Publicat de Little-Brown şi distribuit în întreaga lume de Warner Paperbacks, cartea a fost tradusă în 15 limbi şi a servit ca sursă de informare pentru şase filme documentare. În următoarele două decenii, dl. Florescu şi profesorul McNally au mai scris încă cinci cărţi pe tema istoriei lui Dracula.

Omagiile aduse profesorului Florescu au venit din toate coţurile lumii, reflectând valoroasa şi bogata sa carieră, care a depăşit cu mult graniţele SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » România este în DOLIU! Celebrul istoric Radu Florescu a murit