Antena Meniu Search
x

Teama de injecții VA DISPĂREA! O pastilă le-ar putea înlocui

O pastilă ce ar putea înlocui injecţiile a fost inventată de cercetătorii americani

O pastilă ce ar putea înlocui injecţiile a fost inventată de cercetătorii americani

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi Massachusetts General Hospital au inventat o pilulă, care acoperită de mai multe ace mici, injectează substanţa activă direct în peretele stomacului, după ce capsula este înghiţită, informează dailymail.co.uk.

"Acesta poate fi un mod prin care un pacient poate evita nevoia unei injecţii subcutanate pentru administrarea unui medicament", a spus Giovanni Traverso, expertul care a condus cercetarea.

Capsula, lungă de doi centimetri şi cu diametrul de un centimetru, include un rezervor pentru medicament şi este învelită în ace goale pe interior, făcute din oţel inoxidabil, fiecare cu o lungime de circa cinci milimetri.

Studiile anterioare cu referire la înghiţirea accidentală a unor obiecte ascuţite de către oameni au arătat că ingerarea unei capsule acoperite cu mici ace nu prezintă niciun risc. Pacienţii nu vor simţi nicio durere, pentru că tractul gastro-intestinal nu are receptori de durere.

Noua metodă ar putea fi folosită pentru administrarea de vaccinuri, care în mod normal trebuie înjectate în organism, mai spun cercetătorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri Mondene » Teama de injecții VA DISPĂREA! O pastilă le-ar putea înlocui