Vântul a fost prielnic pentru pasionații de snowkite, la munte
Pe mulţi, vântul puternic îi alungă de pe plajă sau de pe pârtii. Nu şi pe iubitorii de adrenalină, care şi-au înălţat fericiţi zmeiele uriaşe deasupra apei şi s-au întrecut în acrobaţii pe valuri.
Pe mulţi, vântul puternic îi alungă de pe plajă sau de pe pârtii. Nu şi pe iubitorii de adrenalină, care şi-au înălţat fericiţi zmeiele uriaşe deasupra apei şi s-au întrecut în acrobaţii pe valuri. Pasionaţii de kite au căutat senzaţii tari şi la munte, unde au plutit pe întinderea de zăpadă, purtaţi de suflarea perfectă a vântului.
De ani buni, cota 2000 din Sinaia este considerată kilometrul 0 al iubitorilor de snowkite. Găsesc aici omăt cât vezi cu ochii şi creste ce parcă ating cerul. Sâmbătă, vântul numai bun i-a purtat pe Platoul Bucegilor, departe de pârtiile aglomerate, în locuri în care turiştii n-au cum să ajungă iarna la pas.
Pentru a face faţă distracţiei, ai nevoie de forţă şi echilibru. Calităţi dobândite prin multe antrenamente pe zăpadă. Dar şi de curaj, pentru că viteza ajunge chiar şi la 70 de kilometri pe oră.
Zeci de zmeie au colorat cerul şi pe litoral. Iubitorii de adrenalină au zburat lin deasupra mării şi s-au învârtit în aer. Căzăturile în apă au avut şi ele farmecul lor.
Nu este însă un sport ieftin. Un curs de o săptămână de snowkite porneşte de la 230 de euro, iar cel de kiteboarding costă 600 de euro. Un echipament complet nou ajunge chiar şi la 3.000 de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰