Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 2 februarie 2022. Două surori românce fac istorie în alpinism

Observator de bine, 2 februarie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 02.02.2022, 17:25

Ioana Scărlătescu
Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 2 februarie

1) Două surori românce fac istorie în alpinism. Gemenele Iulia şi Delia au reuşit performanţa de a cuceri cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent.

2) Donaţii record pentru eleva de 16 ani din Iaşi, nevoită să meargă zilnic 26 de kilometri până la şcoală. Asociaţia care a preluat cazul ei a transmis că banii vor fi folosiţi pentru a-i construi o casă nouă şi pentru a-i asigura transportul zilnic la cursuri.

3) Oamenii de ştiinţă sunt pe cale să dezvolte un test care poate identifica din timp patru tipuri de cancer la femei. Experţii numesc momentul unul "revoluţionar" în medicină, care va salva nenumărate vieţi.

4) Danemarca devine primul stat european care ridică toate restricţiile sanitare împotriva COVID-19. Majoritatea cetăţenilor sunt vaccinaţi cu trei doze, astfel că experţii nu mai consideră virusul unul periculos.

5) Torţa olimpică şi-a început traseul spre Beijing, unul scurtat în acest an din cauza pandemiei. Printre primii care au purtat flacăra la începutul călătoriei s-a numărat legendarul baschetbalist chinez Yao Ming.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 2 februarie 2022. Două surori românce fac istorie în alpinism