Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 30 septembrie. Străinii au prins gustul fructelor de pădure de la noi

Observator de bine, 30 septembrie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 30.09.2022, 16:55

Ioana Scărlătescu
Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 30 septembrie

1) Cea mai periculoasă şosea din România va fi modernizată din 2023, pentru un trafic mai sigur. Autorităţile vor să extindă pe tot drumul E85 un proiect pilot, care a redus la zero accidentele mortale pe un sector scurt.

2) România ar putea fi acceptată în spaţiul Schengen până la finalul lunii octombrie. Parlamentul European va dezbate propunerea săptămâna viitoare, iar un vot care se anunţă a fi favorabil va fi dat la mijlocul lunii.

3) În Cluj-Napoca au fost montate defibrilatoare în mai multe locuri publice din oraş, care pot salva vieţi. Aparatele sunt 100% automate, astfel că orice persoană martoră la un incident poate acorda primul ajutor.

4) Străinii au prins gustul fructelor de pădure de la noi şi le comandă pe tot globul. Un sat din Gorj se laudă cu cea mai mare plantaţie de cătine bio din Estul Europei, iar recolta ajunge în Franţa, Italia sau chiar Arabia Saudită.

5) O maşină folosită la cascadoriile din ultimul film James Bond a fost vândută la licitaţie cu 3 milioane de lire sterline. Banii vor ajunge la 45 de fundaţii caritabile din toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 30 septembrie. Străinii au prins gustul fructelor de pădure de la noi