Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 5 ianuarie 2022. A început renovarea Bojdeucii lui Ion Creangă din Iaşi

Observator de bine, 5 ianuarie 2022, prezentat de Mihaela Donosa.

de Mihaela Donosa

la 05.01.2022, 18:34

Mihaela Donosa
Mihaela Donosa

Observator de bine, știrile zilei de 5 ianuarie

1) Un restaurator din Craiova reuşeşte să readucă la viaţă obiecte de muzeu de o valoare inestimabilă. Leonard Ionescu foloseşte cea mai modernă tehnică din lume, care poate scurta procesul şi cu ani de zile.

2) Peste 3.000 de cuvinte au fost adăugate în noua variantă a Dicţionarului Ortografic şi Morfologic. Printre ele se numără "covid", "lockdown" şi "breaking news".

3) China a creat un sistem de inteligenţă artificială care poate identifica mai rapid infracţiunile şi cine au fost autorii lor. Ultimele verificări au arătat că rata de succes este în acest moment de peste 97%.

4) A început renovarea Bojdeucii lui Ion Creangă din Iaşi, lucrare care era aşteptată de ani de zile. Costurile se ridică la aproape 2 milioane de euro, iar banii vin în mare parte din fonduri europene.

5) Un căţel din Croaţia este considerat eroul unui tânăr care s-a rănit în timpul unei excursii pe munte şi nu se mai putea mişca. Patrupedul a stat lângă el 13 ore şi i-a ţinut de cald, până când salvatorii au reuşit să ajungă la el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 5 ianuarie 2022. A început renovarea Bojdeucii lui Ion Creangă din Iaşi