Antena Meniu Search
x

Verdeţurile primăverii, un izvor de sănătate. Ștevia este un energizant natural, urzicile previn anemia

Urzicile, spanacul sau leurda au efecte antioxidante, antiimbatranire si anticancerigene. Dar cum le consumăm corect?

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.04.2021, 13:38

Vezi și

Daca toata iarna am consumat multa carne si carbohidrati, acum a venit momentul sa reinviem odata cu natura si sa punem in farfurie mai multe alimente verzi. Verdeturile de primavara sunt un izvor de santatate. Iata cum să le consumam corect! 

Simona Carniciu, medic diabetolog, nutritie: Sunt foarte sanatoase si pot fi consumate de 5, 6 ori pe zi, fara nicio problema, sunt aceste care apar acum in numar mare pe toate tarabele din piata, urzici leurda loboda spanac patrunjel verde, nu uitam de salata, salata verde, acele frunze, varza chinezeasca si sa nu uitam ca sunt si alte verdeturi la care nu ne am gandit sa le consumam, cum sunt frunzele de la sfecla rosie. 

Leurda, numită și usturoiul sălbatic, este benefica pentru afectiunile renale, stimuleaza digestia si este un remediu uimitor impotriva durerilor reumatice. In plus, ne apara si de racealile de sezon.

Simona Carniciu, medic diabetolog, nutritie: Leurda este de departe preferata mea este regina detoxifierii alaturi de frunzele de sfecla rosie. este maibine sa o consumama in salata cruda sau in smotthieuri sau ca suc stors. daca ne gandim la spanac este bine sa fie introdus in apa fierinte sau fiert cateva minute si putem sa il facem in diferite forme, smoothie, stors, sau gatit in diverse soteuri. daca il asociem cu vit c din sucul de lamaie sau ulei de masline potenta acesei verdeti creste prin faptul ca se absoarefierul de multe ori fata de cum le am consumat separat. 

Ștevia este un energizant natural, urzicile previn anemia

Spanacul este bun de folosit pentru barbati, nu degeaba este legenda cu Popey Marinarul.

Testeosteronul scade in analizele barbatilor, in ultimul timp, pentru ca s a schimbat mult stilul de viata, de aceea trebuie sa gasim metode si surse naturale pentru cresterea acestuia. 

Ștevia este un energizant natural, urzicile previn anemia, iar untisorul reduce problemele circulatorii. Într-o portie de 100 de grame, verdeturile de primavara ne aduc cel putin 10 la suta din portia zilnica recomandata daca vorbim despre vitamine si minerale. 

Daca putem sa tinem si cateva zile de detoxifiere,nu neaparat de a consuma sucuri ci pur sis implu alimente puternic sanatoase. 

Am putea sa consumam timp de 3, 5, 7 zile numai supe de verdeturi si cu un pic de radacinoase, soteuri de verdeturi si am putea consuma pe langa si o portie sau doua de fructe pe zi pentru a intregi echilibrul alimentar. 

Asadar, salata la fiecare masa!

Consumati din plin urzici, leurda, spanac si, in general, salate verzi. Sub orice forma. Medicii le recomanda crude, cel putin de doua ori pe zi. Crude, ciorbe, supe sau sote-uri toate sunt delicioase. Au efecte antioxidante, antiimbatranire si anticancerigene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Observator Medical » Verdeţurile primăverii, un izvor de sănătate. Ștevia este un energizant natural, urzicile previn anemia