Antena Meniu Search
x

Ai stat! Ce stat ai?

Ai stat un an în casă. Nu chiar ca-n alte țări, da’ dacă tot ți-a zis statul să stai sau măcar să nu mai umbli lela, l-ai ascultat. Apoi ai stat fără să-ți vezi nepoții, verii, familia, ai tremurat pentru job, te-ai dus magazin la oră fixă. Ai stat și când ai început să auzi de cunoscuți infectați, apoi să ți se spună cum se chinuie să supraviețuiască și apoi să trăiască. Despre câțiva, poate nu atât de apropiați, ai auzit chiar că au murit. Ți-ai zis “las, avea boli” da’ tot ți-a rămas frica lui “da’ daca”. Ai mai pus o mască, te-ai ferit, te-ai plictisit de sărbători doar tu cu ai tăi, ai stat ascuns să nu te prindă virusul ăla rău. 

Gabriel Hizo
de Gabriel Hizo

la 13.06.2021, 12:53

Apoi a venit vaccinul. Ai văzut cum se dezgoliră umeri unul după altul, ai aflat că ți-e rău-rău de la el și ție, știm toți, nu ți-e frică de moarte da’ nu-ți place să-ți fie greață. Ai verificat cu vaccinați dacă-i adevărat că bateria la telefon se descarcă de la unde mai repede dar și dacă auzi mai bine dar vezi mai prost, cum ziceau unii. Ai aflat că nu, da’ tot ai stat deși deja era la liber vaccin d-ăla bun. Ca doar ai stat să verifici diferențele. 

Ai mai stat o tură în casă, au mai trecut niște sărbători doar tu cu ai tai de te urcai pe pereți, că spuneau aceleași bancuri și aceleași bârfe, ai mai auzit ceva oameni în gura cărora te uiți când apar prin discuții la TV că e bine să te vaccinezi, ai și citit pe câțiva interesanți din aia cu k la like-uri că ești prost daca n-o faci, că e doar o înțepătura, că de toate. Ți-ai auzit prietenii cum își numără, nepricepuți și contrariați,  anticorpii, ai văzut că vecinii pleacă, fără mască - bine, ai dat-o și tu sub nas că pe caldura ori ploaie nu poți respira - i-ai văzut pe alții că se duc în tări “galbene” și se întorc roșii de la soare, da’ tot ai stat. 

Ai dus si copii la școală între timp, i-ai văzut un an cum se fac că învață, îi vezi acum stresați că nu pricep nimic din ce e in jur, ai înțeles repede că normalul era ăla dinainte cu ei la școală, așa proastă cum e, cu ei printre alți copii, buliatori nu zic nu, ai priceput că locul de munca ți-e în pericol și mai mai mare decât oricum era într-o economie dezechilibrată și perfect haotică dacă nu ne întoarcem la “normal”. Da’ tot ai stat! 

Ș-apoi te-ai vaccinat când ți-au dat mici! Nu vouchere, nu strângeri de mână și injecții de la vedete - aici te înțeleg, te-ai “înțepat” cu vedete de atâtea ori că sufli și-n vaccin - ci mici. Trei! Ce te-a convins? Că nu erau doi ca la pomana de mort sau că nu erau patru să ți se facă rău? Coada? Incă mai crezi că dacă e lumea adunată în șir înseamnă că si alții au încredere ori că e prețios ce se dă? Ai stat la coadă, nu? 

Unii-s fericiți ca te-ai dus măcar așa si ne zic de ăia care nici pentru mici nu se înțeapă. Ba chiar te apară, cam pe aroganță, ca așa ești tu, îți plac micii. Cu muștar și gratuitate. Da’ tot mă întreb dacă ceva nu-i greșit nu doar în cât ai stat să aștepți ci în ce motiv ai găsit să te urnești. Pot să pricep că scopul scuză micul, da’ parca n-ajunge asta ca să stau liniștit.

Eu nu mă mai întreb de ce ai stat. Nu mă întreb nici ce-o să faci la următoarea pandemie sau la doza 3. Mă întreb ce stat ai și am din moment ce nu-i în stare să te convingă ceva simplu: normalul e mai bun decât statul pe loc la coadă la mici cu muștar și vaccin. 

PS. Apropos. Trecură primele 48 de ore. Efectele adverse au fost de la mici sau de la vaccin? Te intrebi deja care-i meniul la rapel?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Opinii » Ai stat! Ce stat ai?