Antena Meniu Search
x

40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială, au fost desfiinţate

Ministrul Economiei Claudiu Năsui anunță desființarea, în ședința de Guvern de marți, a 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 30.06.2021, 13:06

40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială, au fost desfiinţate
Claudiu Năsui - Hepta

„În teorie, funcțiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică știm cu toții ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale”, a scris ministrul pe Facebook, potrivit Mediafax. 

Năsui spune că modul de promovare al turismului trebuie reformat. „Soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizații locale, la OMD-uri regionale și apoi de unul național, care poate avea o strategie de promovare a țării coerentă și continuă independent de schimbările guvernamentale”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri politice » 40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială, au fost desfiinţate