Antena Meniu Search
x

Video A bătut vântul prin Parlamentul României. Aleșii și-au prelungit singuri vacanța de Paște, iar mulți au chiulit în prima zi de muncă

Cine-mparte parte-şi face. Unii parlamentari și-au prelungit de la sine putere vacanța de Paște. Mulți dintre ei au tras chiulul azi, când ar fi trebuit să se întoarcă la serviciu după zilele libere.

de Larisa Bernaschi

la 04.05.2021, 20:55

Vezi și
  • Și miniștrii s-au dezmorțit mai greu în prima zi de muncă după Sărbători

În prima zi de muncă după vacanță, în Parlament tot vacanţă a fost. Site-ul Camerei Deputaţilor arăta că nouă comisii au de lucru. Singurii care s-au mişcat însă au fost membrii Comisiei de Buget. Cam o oră și jumătate. Explicaţia: sunt foarte eficienţi.

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget: Sunt zile în care o oră jumătate dezbatem 7, 8, 9, 10 proiecte. Și sunt zile în care stăm 5, 6, 7 ore și dezbatem doar două-trei proiecte. Noi în timp am ajuns la o variantă de echilibru în care votul îl facem pe WhatsApp, iar dezbaterile le facem pe o platformă.

WhatsApp a devenit salvarea multor comisii din Parlament

Aparent, toată munca e online. Pe programul oficial al Camerei Deputaților figurează și o ședință a Comisiei pentru Sănătate și Familie. Însă ușa este închisă. Nu există nicio ședință. La fel cum s-a întâmplat și în ultimele 4 luni. Nelu Tătaru, președintele comisiei, fostul ministru al Sănătății, a ținut absolut toate ședințele de până acum online, pe WhatsApp. Ședințe la care fostul premier Ludovic Orban, membru al comisiei, nu a participat niciodată. Motivul? N-are WhatsApp. 

Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate: De fiecare dată când a existat ședință de vot, că n-a fost ședință de dezbatere, el și-a trimis un înlocuitor.

Cât îi privește pe senatori, cei mai mulţi au avut activitate în Parlament - fizic sau de acasă... prin telefon. În schimb, miniștrii nu s-au grăbit să ajungă la prima oră la muncă. Următoarea zi liberă legală va fi data de 1 iunie, când sărbătorim Ziua Copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » A bătut vântul prin Parlamentul României. Aleșii și-au prelungit singuri vacanța de Paște, iar mulți au chiulit în prima zi de muncă