Antena Meniu Search
x

Video "Acesta este protestul românilor simpli". Simpatizanţii AUR s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului

2.000 mii de români protestează acum în Piaţa Victoriei la chemarea AUR şi cer demisia guvernului. George Simion se aştepta să fie mai mulţi, dar a găsit explicaţia - Puterea i-a împiedicat să ajungă. Între timp, organizatorii mitingului au luat deja o amendă, pentru că au făcut un marş fără autorizaţie între Universitate şi Piaţa Victoriei. În urmă cu trei sferturi de oră, protestatarii au plecat spre sediul PSD, într-o altă deplasare neautorizată.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 02.10.2022, 19:52

Vezi și

Protestul a început timid, în Piaţa Universităţii, cu câteva sute de oameni. George Simion a dat vina pe autorităţi - ar fi oprit autocarele cu protestatari, ca s ă nu ajungă la Bucureşti. "Sa aratam ca romanii nu mai suporta, asta e mesajul nostru, nu e protestul lui George Simion, nu e protestul AUR, acesta este protestul românilor simpli", a declarat George Simion, AUR.

Conform legii, protestul ar trebui să se încheie la ora 23:00

Până la urmă, s-au strâns câteva mii de protestatari. AUR susţine că au venit din toată ţara, inclusiv din străinătate. Rodica Zugravu are 74 de ani şi a venit de la Bârlad, cu două sandvişuri în mână şi noul testament. "La salarii, pensiile sa le mareasca, alocatiile copiilor, sa aiba grija de batrani, de toata lumea. speram in mai bine", a declarat Rodica Zugravu, protestatar. Doi protestatari au plecat, însă, mai devreme decât credeau. Au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Este o persoana care a acuzat o criză epileptică fara problemel deosebte a fost transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească", a declarat Petrică Epure, ISU Bucureşti Ilfov. Peste 500 de forte de ordine au fost mobilizate din cadrul MAI pentru acest eveniment, politisti, jandarmi si angajati ai trupelor speciale. mai mult decat atat sunt aici in teren cateva zeci de autospeciale.

Organizatorii au anunţat că protestul AUR ţine până la miezul nopţii, dar autorităţile dau stingerea mai devreme. "Legea prevede ora desfasurării maxim ora 23 după care intră sub incidenţa preverilor legii 61 şi organizatorii şi participanţii riscă sanctiuni cotnmraventionale conform legii", a declarat Alexandru Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » "Acesta este protestul românilor simpli". Simpatizanţii AUR s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului