Antena Meniu Search
x

Alegeri Prezidențiale 2019: actele necesare la secția de votare

Secţiile de votare se deschid la alegerile prezidențiale 2019 se deschid duminică şi în România. Fiecare cetăţean trebuie să ştie câteva reguli legate de exprimarea acestui drept fundamental.

de Redactia Observator

la 09.11.2019, 13:36

Vezi și

Secţiile de votare se deschid la alegerile prezidențiale 2019 se deschid duminică şi în România. Fiecare cetăţean trebuie să ştie câteva reguli legate de exprimarea acestui drept fundamental. În acest video, colegul nostru Andrei Grigore ne explică ce trebuie să știe alegătorii când merg la urne.

Acte de identitate acceptate la secția de votare: buletinul, buletinul de identitate provizoriu, pasaportul, pasaportul diplomatic, electronic, pasaportul de serviciu electronic, pasaportul simplu, pasaportul simplu temporar si pasaportul simplu electronic, iar elevii din scolile militare si cu carnetul de serviciu militar.

În România, pasaportul simplu, pasaportul simplu temporar si pasaportul simplu electronic pot fi folosite pentru a vota numai de catre cetatenii romani care au domiciliu in străintate, dar care își vor da votul la o secție din țara noastră. Aceste acte pot fi folosite și de românii care voteaza in strainatate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Alegeri Prezidențiale 2019: actele necesare la secția de votare