Antena Meniu Search
x

Lista de candidați la alegerile prezidențiale și ordinea pe buletinul de vot

Alegerile prezidențiale din 2019 au primul tur de scrutin pe 10 noiembrie. Lista de candidați conține 14 nume înscrise în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 07.11.2019, 22:52

Panou cu afișele electorale ale candidaților la alegerile prezidențiale
14 candidați sunt pe listele pentru alegerile prezidențiale 2019 - Mediafax Foto via Hepta

Alegerile prezidențiale din 2019 au primul tur de scrutin pe 10 noiembrie. Lista de candidați conține 14 nume înscrise în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Prezidențialele din 2019 îl au ca figură centrală pe actualul șef al statului, Klaus Iohannis. El încearcă să obțină cel de-al doilea mandat la aceste alegeri.

Lista candidaților și ordinea pe buletinul de vot

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce șanse au candidații la alegerile prezidențiale 2019

De departe, favoritul acestor alegeri este Președintele Klaus Iohannis. Sondajele îl cotează chiar și cu peste 40% din intențiile de vot. Însă, foarte probabil, actualul președinte nu va reuși să câștige din primul tur pentru că, potrivit legii, trebuie să obțină jumătate plus unu din totalul alegătorilor înscriși, adică peste 18,2 milioane de români.

În aceste condiții bătălia pentru locul 2 devine extrem de importantă în primul tur de scrutin din 10 noiembrie. Dan Barna și Viorica Dăncilă, conform unor sondaje, par să aibă cele mai mari șanse la această poziție care i-ar duce în marea finală din turul doi de scrutin. Alte sondaje îl plasează pe Mircea Diaconu.

Numele Președintelui României pentru viitorul mandat de 5 ani, între 2020 – 2024, va fi cunoscut după închiderea urnelor în cel de-al doilea tur, pe 24 noiembrie, ora 21.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Lista de candidați la alegerile prezidențiale și ordinea pe buletinul de vot